Ultimele stiri

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, în delegație la Chișinău alături de premierul Ponta și de ministrul Educației. Ce au discutat

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, s-a aflat, vineri, la Chișinău,  pentru a-i învăța pe moldoveni cum să atragă mai mulți bani din fondurile europene. Din delegația care s-a aflat la sfârșitul acestei săptămâni în capitala Moldovei au făcut parte și premierul Victor Ponta, ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnolocigă, Mihnea Costoiu, președinții Academiei Române și reprezentanți ai universităților de stat din țară.

La Chișinău a avut loc Forumul Moldo-Român “Promovarea participării comunela programele europene în domeniul științei și educației”. Scopul forumului a fost acela de a consolida capacitățile comune de accesare a fondurilor europene pentru domeniul inovațiilor, în contextul în care, în cadrul programului Uniunii Europene pentru cercetare și inovare – Orizont 2020, vor fi oferite 80 de miliarde de euro pentru cercetare.

“La Universitatea de Vest din Timișoara avem o experiență considerabilă în atragerea a milioane de euro prin programele europene de finanțare și e important să venim în sprijinul celor din Republica Moldova și în acest domeniu. Una dintre prioritățile noastre este să investim în cercetare, domeniu care să aducă apoi valoare adăugată Universității și comunității”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Anul trecut, oamenii de știință din Republica Moldova au accesat fonduri europene pentru 53 de proiecte, dintre care 38 au fost realizate în comun cu cercetătorii din România.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*