Ultimele stiri

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, nemulțumit că un deținut primește mai mulți bani decât un student

marilen pirtea

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, este nemulțumit de proasta finanțare a educației, și mai ales a învățământului universitar. În acest sens, șeful institutuției de învățământ superior din orașul de pe Bega a ținut să precizeze că finanțarea per student de la bugetul de stat a tot scăzut în ultimii ani, în loc să crească, la fel și banii alocați educației.

În aceste condiții, s-a ajuns ca un deținut să aibă o alocație mai mare decât finanțarea per student, pe an, de la stat. “În acest moment, finanțarea per student de la bugetul de stat este de 2.770 de lei, sub alocația pe care o primește un deținut, dar costul minim real per student este de 3.700 de lei și atunci cerem calitate. Noi vrem condiții și calitate de Sorbona, Oxford, Harvard, cu finanțare de România”, a precizat Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara consideră că guvernanții doar se laudă că vor sprijini educația și sănătate, care de altfel reprezintă domenii prioritare, dar în realitate, nu fac nimic pentru ele.  “Sunt atât de prioritare și de importante încât le e frică să se ocupe de ele și atunci mai bine le lasă la urmă ca să le trateze mai serios, iar alte domenii necesită urgență”, a conchis Marilen Pirtea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*