Ultimele stiri

Rectorul Universității de Vest, după rezultatele la simularea BAC-ului: “Se impun măsuri cu efect rapid pentru salvarea învățământului preuniversitar”

marilen pirtea

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, este nemulțumit că elevii din județul Timiș au obținut rezultate dezastruoase la simularea examenului de Bacalaureat. “Ne aflăm astăzi în fața unor rezultate la simularea bacalaureatului care nu fac cinste nici actualei generații de elevi de liceu, nici sistemului de învățământ preuniversitar. Nivelul de pregătire relevat de notele obținute la simulare este unul mult prea redus pentru elevi care au petrecut trei sau patru ani în licee. Problema este cunoscută deja de câțiva ani, însă letargia din sistemul de învățământ preuniversitar nu a făcut decât să amplifice această situație”, consideră Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest este de părere că ar trebui să se ia măsuri rapide care să conducă la un grad de promovare a “examenului maturității” satisfăcător. “Factorii decizionali trebuie să accepte rezolvarea acestei probleme ca pe o prioritate de cel mai înalt nivel, să vină cu strategii, măsuri și programe pentru a ridica nivelul calității învățământului liceal”, mai precizează rectorul UVT.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*