Ultimele stiri

Rectorul Universităţii de Vest nu este de acord ca statul să plătească meditaţii pentru cei care au picat BAC-ul. Care este motivul

Noile modificări aduse Legii Educaţiei au iscat numeroase controverse. Printre cei care au ţinut să îşi exprime punctul de vedere cu privire la noile prevederi se numără şi Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Acesta consideră că organizarea unor cursuri suplimentare plătite de stat pentru absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat nu este o idee bună şi vine şi cu un argument. „La UVT am organizat cursuri gratuite de pregătire pentru BAC. Statisticile noastre arată că procentul elevilor de clasa a XII-a care au participat la astfel de cursuri a fost foarte redus, iar majoritatea au fost dintre cei care au luat bac-ul, ceilalţi arătând un interes scăzut faţă de astfel de oferte. Soluţia pentru ei o vedem mai degrabă înspre școlile postliceale, care să le asigure o calificare mai specifică, cu mai mare căutare pe piaţa muncii, până când soluţia bacalaureatului profesional, diferenţiat, va fi implementată”, spune Marilen Pirtea.

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara nu este de acord nici cu faptul că reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale doresc să organizeze o sesiune specială a Bacalaureat+ului, în februarie – martie. „UVT  a introdus examen de admitere la toate facultăţile. Toate eforturile noastre se văd afectate prin noile oportunităţi acordate tinerilor liceeni, de a susține examenul de bacalaureat în mai multe sesiuni. Extinderea numărului de sesiuni de bacalaureat care să permită elevilor fără performanțe școlare să promoveze examenul maturității, evidențiază dimensiunea cantitativă a prezentei abordări în educație, în detrimentul unui învățământ centrat pe o bună calitate, pe performanță școlară și recunoaștere socială”, a mai precizat Marilen Pirtea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*