Ultimele stiri

Recunoaștere internațională pentru un elev din Timișoara. Cine este acesta

colegiul national cd loga

Recunoaștere internațională pentru elevul Gabriel Baban Colegiului Național „C.D.Loga” din Timișoara, cel care zilele trecute a câștigat „Certificatul pentru cea mai bună prezentare la secţiunea Fizică” pe anul 2015  la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători (International Conference of Young Scientists)

În perioada 19-25 aprilie 2015, elevul Gabriel Băban, elev în clasa a XII-a la Colegiul „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara a participat, ca reprezentant al României,  la cea de-a XXII-a Conferinţă Internaţională a Tinerilor Cercetători (International Conference of Young Scientists), desfășurată la Izmir, în Turcia. Lotul României, participant la conferința internațională, a fost alcătuit din 7 elevi selectați de către reprezentanții ICYS pentru România. Secţiunile conferinței sunt pe diferite discipline: Fizică, Matematică, Informatică, Ecologie şi Biologie. Prezentarea axată pe secţiunea „Fizică experimentală”, elaborată sub coordonarea asistentului dr. Alexandru Iovanovici și consultantului prof. dr. Sandu Golcea i-a adus elevului timişorean „Certificatul pentru cea mai bună prezentare la secţiunea Fizică”pe anul 2015.  International Conference of Young Scientists este un eveniment organizat dupa toate normele și rigorile unei conferințe „pentru oamenii mari”, dar adresată elevilor. Lucrările trimise sunt supuse acelorași proceduri de recenzare științifică externă și nu de puține ori metodele și abordările oferite de elevi sunt extrem de interesante și chiar oferă o nouă viziune asupra unor probleme care păreau rezolvate de multă vreme.
„Participarea mea in acest an s-a axat pe secțiunea Fizică Experientală, propunând o serie de analize și experimente dedicate realizării unei micro-instalații de piroliză a materiei lemnoase și a masei vegetale în vederea obținerii unei independențe energetice sporite în zonele rurale, în același timp reciclând resturile vegetale, iar produsul obținut este carbon pur. Prezentarea a fost bine primită atât de membri juriului, cât mai ales de publicul participant, reprezentat de elevi și profesori din alte echipe participante. Discuțiile ulterioare au fost interesante și au oferit idei valoroase de continuare a proiectului…” după cum ne destăinuie elevul Gabriel Băban, un împătimit al știintelor exacte, un model creativitate, de spirit analitic, răbdare, perseverenţă și disciplină.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*