Ultimele stiri

Refugiaţii care ajung în Timiş, ajutaţi să se angajeze. Cum pot pleca în Germania

refugiat

Dacă vor ajunge în judeţul Timiş, refugiaţii nu doar că vor fi ajutaţi gratuit să înveţe limba română, dar vor putea participa şi la cursuri gratuite de calificare, astfel încât să poată să-şi găsească un loc de muncă.

„Le putem oferi refugiaţilor cursuri de calificare, pentru că dacă vor veni aici, vor fi în căutarea unui loc de muncă şi au nevoie de anumite competenţe pentru ca să poată fi angajaţi. Este, totuşi, o problemă pentru că unii dintre ei, chiar dacă au pregătire de specialitate, cel mai probabil nu şi-au luat actele cu ei sau poate că le-au fost arse în bombardamente, pentru că vorbim de o zonă de conflict”, a declarat, astăzi, Marcel Miclău, directorul AJOFM Timiş.

Chiar dacă vor ajunge în România, refugiaţii vor putea să lucreze şi în alte ţări din Uniunea Europeană, dacă au rezidenţă permanentă. “Sunt persoane care obţin permisul de muncă, se angajează la un angajator din Timiş şi apoi pleacă în Germania. Pe ei îi interesează un singur lucru, să ajungă pe piaţa muncii. Refugiaţii care obţin rezidenţa permanentă în România pot pleca să lucreze şi în alte ţări din Uniunea Europeană. Cei cu rezidenţă permanentă au aceleaşi drepturi ca şi românii”, a conchis directorul AJOFM Timiş.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*