Ultimele stiri

Regele asfaltului, Georgică Cornu, trimite o scrisoare deschisă. “Îmi exprim regretul că am făcut afaceri în România”

cornu georgica

Cercetat de DIICOT într-un dosar în care este acuzat că a prejudiciat statul cu 60 de milioane de lei prin evaziune fiscală, omul de afaceri Georgică Cornu trimite o scrisoare deschisă în care își arată nemulțumirea față de felul în care a fost tratat atât de justiție, cât și de jurnaliști. Cornu a transmis că regretă că a făcut afaceri în România.

Iată, intergral, scrisoarea trimisă presei.

“Sunt uimit de faptul că numele Georgică Cornu revine în atenția opiniei publice de fiecare dată în prag de campanie electorală. Mai grav este că numele meu este mereu legat de personalități politice pe care le-am cunoscut doar conjunctural.

De fapt, ce am facut?

În perioada 2006 – 2011 firmele în care sunt acționar, au reușit să creeze peste 4.000 de locuri de muncă. În subantreprenoriat, companiile din grupul nostru au contractat peste 5.000 de muncitori. Am făcut plăți către bănci în valoare de peste 70 de milioane de euro care au constat în dobânzi și comisioane. Către statul român am plătit peste 30 de milioane de euro, reprezentând taxe și impozite. Companiile în care sunt acționar au executat lucrări de aproximativ 800 de milioane de euro către diverse entități al statului, foarte multe dintre acestea pe fonduri europene. În tot acest timp am fost hărțuit atât mediatic cât și de organele legii. În anul 2010 mi s-a întocmit un dosar penal, despre care, recent am aflat, că este pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, evaziune pe care vă mărturisesc sincer, că nu am făcut-o și sper să am posibilitatea să demonstrez acest lucru și în justiție, în care am avut încredere întotdeauna”

În trecut, numele meu a fost asociat cu cele ale unor PDL-iști de frunte: Gheorghe Falcă, Nicolae Ioțcu, Constantin Ostaficiuc, Mihai Stănișoara s.a.m.d. Astăzi sunt șocat să aflu că numele meu este asociat cu cel al lui Adrian Duicu, de la PSD. Recunosc că am avut relații cu instituțiile conduse vremelnic de acești oameni, dar niciodată nu ne-au legat prietenii sau parteneriate. De altfel cu unii dintre aceștia mă judec pentru recuperarea unor daune provocate firmelor la care sunt acționar.

Am fost etichetat de presă Rege al asfaltului în Banat deși firmele din grupul în care sunt acționar nu au turnat nici măcar un metru de asfalt pe nicio autostradă din România. Am fost blamat când firmele mele au sponsorizat activități sociale, sportive sau chiar acțiuni ale unor primării. Întotdeauna am considerat că o parte din banii pe care îi câștigi într-o comunitate trebuie să îi redai sub formă de ajutorare, lucru legal și de bun simț. Vă informez că în perioada 2006 – 2011 firmele în care am deținut acțiuni au realizat un profit net de peste 125 de milioane de lei, pentru care s-a plătit impozit conform prevederilor legale, dar acești bani au rămas în firme pentru dezvoltare.

Astăzi îmi exprim regretul că am făcut afaceri în România. Mâine să reușim să devenim cu toții mai raționali, mai buni, mai înțelegători”.

Cu respect,

Georgică Cornu

Vă reamintim că la sfârșitul lunii martie, Georgică Cornu a fost pus oficial sub acuzare de procurorii DIICOT. Este invinuit de evaziune fiscală și constituire de grup infractional organizat. Cornu ar fi cumpărat și folosit în contabilitate facturi de la clanurile țigănești din Strehaia. Omul de afaceri a fost atunci reţinut pentru 24 de ore, dar ulterior eliberat sub control judiciar.

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*