Ultimele stiri

Regizorul Robert Dornhelm se chinuie să-și recupereze casa părintească aflată în centrul orașului! Robu promite că va ajuta

După 57 de ani petrecuți peste hotare, regizorul Robert Dornhelm s-a întors la Timișoara, unde îi va fi decernat titlul de cetățean de onoare ar orașului. Reîntâlnirea cu plaiurile copilăriei a fost una plăcută, dar și neplăcută totodată, căci regizorul austriac de origine română, se chinuie de ani buni să recupereze o casă, situată în centrul orașului, care le-a fost luată părinților pe vremea regimului comunist, iar după aceea “recuperată” de alţii.

În trecut, locuinţa sa din Timişoara a fost naţionalizată, apoi a fost cumpărată. Regizorul s-a adresat atunci autorităților și a vorbit cu primarul Gheorghe Ciuhandu care i-a promis că va face tot ce-i stă în putință pentru a ajuta, dar lucrurile au rămas neschimbate. Acum, regizorul și-a pus speranțele în actualul primar, Nicolae Robu, care deja i-a relatat cum a recuperat cele trei clădiri ( cea în care funcționează secția de Chirurgia a Spitalului de Copii și alte două clădiri de la Balneo-Fizio-Terapie) de la clanurile rome.

„Mă voi documenta, voi face sesizarea procuraturii, instituţiilor care sunt abilitate să se ocupe de caz, după ce voi vedea cum stau lucrurile”, a anunțat Robu.

Mai mult decât atât, acum, din poziţia de cetăţean de onoare al Timișoarei, regizorul crede că are mai multe şanse să recupereze locuinţa copilăriei sale. „Sper ca cetăţean de onoare să am mai multă influenţăt”, a spus regizorul.

Dornhelm  a copilărit la Timișoara până la vârsta de 13 ani, este văr al fostului director al Operei de Stat din Viena, Ioan Holender, și locuiește de peste 40 de ani în Statele Unite ale Americii. Regizorul timișorean a fost nominalizat în mai multe rânduri la premiul Oscar pentru filmele sale documentare, iar cu ocazia vizitei la Timișoara, la Filarmonica Banatul a rulat filmul acestuia „Recviem pentru Dominic” nominalizat la Globul de Aur, la categoria „Cel mai bun film străin”, film realizat în timpul Revoluției din 89.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*