Ultimele stiri

Reprezentanți ai Aeroportului Internațional Timișoara, la Istanbul. Despre ce au discutat

aeroport timisoara

La sfârşitul lunii ianuarie, la Istanbul a avut loc evenimentul “3rd Annual Airport Development & Expansion Summit 2015”, la care Aeroportul Internaţional Timişoara a obţinut participare gratuită. Evenimentul a avut drept scop schimbul de experienţă şi de informaţii în dezvoltarea unor aeroporturi similare ca şi capacitate cu Aeroportul Timişoara, dar şi cu cele mai dezvoltate.

Alături de reprezentantul Aeroportului Internaţional Timişoara, au participat societăţi care oferă diferite echipamente şi servicii aeroportuare, dar şi coordonatorii departamentelor de dezvoltare din cadrul Munich Airport, Malta Airport, Amsterdam Airport, Brussels Airport, Istambul Airport, Vienna Airport, Abu Dhabi, Hamburg, Dublin, Dubai, Oslo etc. Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia a fost reprezentat de directorul de Dezvoltare şi Investiţi.

Societăţile străine care oferă servicii şi echipamente în domeniul infrastructurii aeroportuare s-au arătat foarte interesate de proiectele de dezvoltare ale Aeroportului Internaţional Timişoara şi de viitoare colaborări. Mai mult, unele aeroporturi au prezentat concret, din experienţa proprie, şi diferite modele de finanţare, cum ar fi parteneriate public-private, fonduri europene şi finanţări prin instituţii bancare.

Acest eveniment a fost foarte util pentru a analiza modul în care s-au dezvoltat alte aeroporturi din lume, oferind exemple de reuşită ce vor fi analizate şi la nivelul administraţiei aeroportului timişorean, în special datorită faptului că Aeroportul Internaţional Timişoara pregăteşte realizarea în perioada 2015-2030 a două obiective majore: Terminalul Intermodal de Marfă şi Terminalul Intermodal de Pasageri. Ambele obiective sunt incluse în Master Planul General de Transport al României, valoarea estimată a realizării lor ridicându-se la 82,2 milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*