Ultimele stiri

Reproiectarea la Michelangelo 2 este gata! Din primăvara anului viitor încep lucrările

michelangelo

Dosarul pentru finanțarea europeană a proiectului Michelangelo 2 a fost depus, iar dacă totul merge bine, din primăvara lui 2015 lucrările ar putea fi demarate. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, care spune că la proiectul inițial au fost aduse și o serie de modificări. Conform acestuia s-a renunțat la două pasarele de sticlă.

Astfel, după finalizarea din toamnă al proiectului Michelangelo sunt mari șanse să fie demarat și Michelangelo 2. Acesta ar cuprinde lărgirea străzii Surorile Martir Caceu, fostă Negoiu, şi a Aleii FC Ripensia pe bani europeni. Totuși, s-a renunţat la planurile vechii administraţii, de a realiza şi două pasarele pietonale din sticlă.

“S-a finalizat reproiectarea la Michelangelo 2. Lucrările vor prevedea lărgirea străzii Surorile Martir Caceu şi FC Ripensia la 3 benzi. De la Casa Tineretului până la Novatim vom avea 3 benzi de circulaţie, apoi de la Novatim până la Michelangelo vom avea, de asemenea, trei benzi. Vor fi noi locuri de parcare între strada Surorile Martir Caceu şi 1 Decembrie. Cu această ocazie se vor schimba şi reţelele de apă, canal, gaz. S-a renunţat la acele pasarele de sticlă şi pe strada Cluj şi pe Aleea FC Ripensia”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul-şef estimează că lucrările vor putea fi demarate în primăvara anului viitor.

„Abia în primăvară ar putea începe lucrările. Presupun că instrumentarea proiectului, a cererii de finanţare, la nivelul Agenţiei ADR 5 Vest va decurge bine, dar după aceea noi va trebui să dăm drumul la licitaţie, ori licitaţia durează minimum minimorum trei luni”, a mai spus Robu.

Investiţia se va face cu fonduri europene şi se ridică la 33 de milioane de lei, TVA inclus.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*