Ultimele stiri

Rețea româno – pakistaneză de trafic de migranți, destrămată de polițiștii de frontieră și DIICOT Timișoara

Procurorii DIICOT Timișoara și poliţiştii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au reușit identificarea și destrămarea uneia dintre cele mai puternice grupări de trafic de migranți care acționa în România. Au fost identificați 16 migranți afro-asiatuci care aveau să ajungă în țări din Uniunea Europeană.

Trei pakistanezi și 5 români sunt cercetați în urma descinderii polițiștilor și procurorilor la mai multe adrese din Timișoara, Alba Iulia și București.

Suspecţii au constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop racolarea, adăpostirea, îndrumarea, călăuzirea şi transportul mai multor cetăţeni străini, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României către alte ţări din spaţiul comunitar.

Pentru aceste servicii migranţii plăteau de regulă sume de circa 1400-1600 de euro de persoană, veniturile obţinute de membrii grupării în urma activităţii infracţionale pe această linie fiind în acest mod considerabile.

După ce migranții achitau taxa de transport erau aduși la Timișoara și cazați în zone retrase pentru a nu atrage atenția. Apoi, după o anumită perioadă de timp, aceștia erau duși până lângă Beba Veche unde erau îndrumați peste fâșia verde.

Reţeaua a fost destructurată în cursul zilei de ieri, când în urma organizării unui flagrant, a fost reţinut un membru al reţelei, cetăţean român, în timp ce încerca să scoată ilegal din România patru persoane, cetăţeni din Congo, Camerun şi Pakistan.

În urma acţiunilor întreprinse de poliţiştii de frontieră în cursul zilei de ieri şi în această dimineaţă în judeţele Timiş, Alba şi municipiul Bucureşti au fost reţinute 22 persoane din Pakistan, România, Camerun, Congo şi Afganistan, dintre care unsprezece persoane sunt membrii reţelei sprecializate în trafic de migranţi.

Ancheta continuă în acest dosar, cele 8 persoane urmând să ajungă în fața procurorilor DIICOT Timișoara.

Sursă foto: pressalert.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*