Ultimele stiri

REŢETA ZILEI: Caşcaval pane cu crochete de cartofi

cascaval pane cu crochete de cartofi

Ingrediente:

Pentru caşcavalul pane:

250 g caşcaval
2 ouă
3-4 linguri lapte
1 lingură jumătate făină
pesmet
sare
piper
ulei pentru prăjit

Pentru crochete:

500 g cartofi fierţi
2 gălbenuşuri
1 ou
2 linguri făină
1 lingură pesmet
2 linguri unt
2 linguri ulei

Mod de preparare:

Se taie caşcavalul felii mai groase şi se pun pe o farfurie în congelator, 10 minute, până se întăresc puţin. În felul acesta, se va împiedica topirea lui în timpul prăjirii.

Separat, se bat ouăle cu făina până se formează o compoziţie ca o smântână mai groasă, care se subţiază cu laptele. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se trec feliile de caşcaval prin această compoziţie, se tăvălesc prin pesmet şi apoi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a înlătura grăsimea excesivă.

Din cartofii fierţi se prepară un piure, în care se amestecă două gălbenuşuri, o lingură de făină, sare, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează crochete, care se dau prin făină, ou bătut şi pesmet. În final, se prăjesc în unt amestecat cu ulei. Se scot pe prosoape absorbante. Se servesc calde alături de caşcavalul pane, garnisite cu felii de roşii, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*