Ultimele stiri

REŢETA ZILEI: Ciorbă de vită cu ciuperci

ciorba de vita cu ciuperci

Ingrediente:

400 g carne de vită
4-5 ciuperci
2 linguri ulei
1 ceapă
1 cartof potrivit
1 felie de ţelină
2 ardei gras
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
pătrunjel verde
frunze de ţelină
leuştean
sare
piper
500 ml borş de casă (sau zeamă de lămâie)

Cum se prepară:

Se porţionează carnea şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se adună spuma până rămâne apa foarte limpede. Se lasă să fiarbă până când carnea este bine pătrunsă. Între timp, se curăţă legumele, se spală, se taie după preferinţă şi se călesc în două linguri de ulei încins şi două linguri de apă până sunt bine pătrunse (fără cartof).Se toarnă legumele călite în oala cu carne, cartoful tăiat cuburi, se condimentează, după gust, se adaugă frunze de ţelină şi pătrunjel tocate mărunt şi se lasă să fiarbă încă 10 minute.

Separat, se fierbe şi se spumează borşul, apoi se toarnă în oală potrivit gustului, se mai adaugă sare, dacă este nevoie, şi se dă deoparte de pe foc. Se adaugă leuştean tocat mărunt, se acoperă cu capac să se aromatizeze şi după 5‑6 minute se poate servi, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*