Ultimele stiri

REŢETA ZILEI: Dulceaţă de zmeură

dulceata de zmeura

Ingrediente:

1 kg zmeură curăţată
zeama de la o jumătate de lămâie
500 g zahăr
1 plic gelfix

Mod de preparare:

Speli bine zmeura şi o pui la scurs. Jumătate din fructe le zdrobeşti, le pui într-o cratiţă şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Amesteci plicul de Gelfix cu zahărul şi le pui peste zmeura zdrobită. Adaugi fructele întregi şi le laşi pe foc mic maximum 5 minute din momentul în care începe să fiarbă. Amesteci din când în când şi îndepărtezi spuma care se formează. Pui dulceaţa imediat în borcane sterilizate şi le închizi ermetic cu capace. Le aşezi cu gura în jos, întorcându-le de câteva ori până se răcesc. Le depozitezi la loc răcoros, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*