Ultimele stiri

REŢETA ZILEI: Legume cu brânză la cuptor

legume cu branza la cuptor

Ingrediente:

1 conopidă
750 g cartofi
3 morcovi
1/2 varză
2 cepe
100 g brânză rasă
500 ml lapte
250 g smântână
6 ouă
sare
piper alb măcinat
1 vârf de cuţit nucşoară
pătrunjel verde
pentru decor

Cum se prepară:

Cartofii se fierb în apă cu puţină sare. După ce se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii groase. Conopida se desface bucheţele şi se fierbe împreună cu morcovii 5 minute în apă cu sare, după care morcovii se taie felii mai groase. Varza se toacă mărunt şi se opăreşte în apă cu sare 5 minute. Legumele se lasă să se scurgă şi să se răcească, după care se amestecă cu brânza şi ceapa tăiată julien. Se amestecă laptele cu smântâna, se adaugă ouăle, nucşoara, sare şi piper, după gust. Se pun legumele într-un vas uns şi se introduc la cuptor pentru 40 de minute. După 10 minute, se scoate vasul şi se toarnă amestecul de lapte. Se servesc calde, decorate cu pătrunjel verde, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*