Ultimele stiri

REŢETA ZILEI: Plăcintă ţărănească cu conopidă

placinta taraneasca cu conopida

Ingrediente:

Pentru aluat:

300 g făină
1 lingură oţet
½ linguriţă sare
200 ml apă călduţă

Pentru umplutură:

1 conopidă mare, deasă şi albă
100 g brânză de oi
3 ouă
3 linguri smântână groasă
100 g unt pentru uns foile
nucşoară rasă
seminţe de anason
sare
piper

Cum se prepară:

Se desface conopida bucheţele, se spală bine sub jet de apă rece, se lasă apoi circa 20 de minute în apă cu puţin oţet. Se clătesc din nou cu apă rece şi apoi se fierb în apă cu sare circa 10 mi­nute, se scurg de apă şi se mixează până se transformă într-un piure fin.

Piureul de conopidă se amestecă cu brânza de oi sfărâmată, ouăle bătute, smântâna, nucşoară rasă şi seminţe de anason, sare şi piper, după gust. Din ingredientele menţionate se frămân­tă un aluat omogen şi elastic, din care se întind foi subţiri de ştrudel. Se ung cu unt topit, se umplu cu compoziţia de conopidă cu brânză şi se rulează. Se aşază într-o tavă unsă cu puţin unt şi se coc circa 35-40 de minute, la temperatură potrivită, până se rumenesc frumos deasupra. După ce se răco­reşte puţin, se taie felii groase şi se serveşte, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*