Ultimele stiri

REŢETA ZILEI: Supă-cremă de ciuperci

supa-crema de ciuperci

Ingrediente:

1 kg ciuperci champignon
1 l lapte
100 g unt
1 l apă
1 ţelină
2 fire de praz
1 rădăcină pătrunjel
3 linguri smântână
crutoane
sare
piper

Cum se prepară:

Se curăţă, se spală ciupercile şi se taie felii. Se curăţă prazul şi se taie rondele, iar ţelina şi pătrunjelul se dau pe răzătoare. Legumele se călesc în unt, se adaugă ciupercile şi se lasă pe foc în continuare până mai scade zeama de la ciuperci. Se scot deoparte câteva rondele de praz, iar peste restul legumelor se toarnă laptele şi apa, se condimentează cu sare şi cu piper, după gust, se acoperă vasul cu capac şi se lasă la fiert 25 de minute, la foc mic. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Supa se trece prin blender şi se mixează până se transformă în cremă. Se adaugă smântâna şi se serveşte caldă cu crutoane, garnisită cu rondelele de praz păstrate şi cu crenguţe de mentă sau de busuioc, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*