REŢETA ZILEI: Tort cu fructe de pădure şi cremă de brânză
Ce ai nevoie
Pentru blat
250 g făină
1 praf de copt
70 g zahăr
125 g unt
1 ou
1 praf de sare
Pentru umplutură
700 g brânză de vaci
4 ouă
4 linguri smântână
100 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru topping
400 g fructe de pădure
3 linguri zahăr pudră
1 plic gelatină
Cum se prepară
Se amestecă făina cernută cu praful de copt, untul rece tăiat bucăţele, zahărul, sarea şi oul până se obţine un aluat omogen, elastic. Se înveleşte într-o folie alimentară şi se lasă la rece circa 30 de minute. Separat, se mixează bine brânza de vaci scursă cu zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi smântâna. La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare.
Se întinde aluatul în foaie, se aşază pe fundul unei forme de tort detaşabile unse şi tapetată cu făină, se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa, apoi se adaugă umplutura de brânză şi se pune totul la cuptor pentru circa 40-45 de minute. Între timp, fructele de pădure amestecate cu zahărul pudră se pun pe foc şi se lasă 5 minute din momentul în care dau în clocot. Se iau de pe foc, se lasă să se răcorească puţin, apoi se adaugă gelatina înmuiată în prealabil în apă rece. Fructele cu gelatina (călduţe) se aşază peste prăjitura rece. Se lasă la frigider circa 3-4 ore înainte de a fi servită, scrie Click.
Scrie un comentariu