Ultimele stiri

Rețete tradiționale din Banat, gătite la Timișoara. Ce eveniment a avut loc FOTO

O parte din bloggerii și jurnaliștii din Timișoara au participat, duminică, împreună cu mai mulți locuitori ai orașului, la un eveniment culinar organizat cu scopul de a descoperi rețete tradiționale din Banat.

Asociația Timișoara Capitală Culturală 2021 împreună cu PRbeta Agency au organizat ”Duminica rețetelor tradiționale” în cadrul campaniei Timișoara în orice colț de Românie, care promovează valorile timișorene, reprezentanții Banatului care au influențat cultura altor locuri și tradițiile din această zonă. Campania face parte din șirul evenimentelor organizate cu scopul de a promova Timișoara în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Alături de bloggeri și reprezentanți ai presei, la eveniment au participat doamna Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și doi voluntari ai asociației.

Peste 20 de persoane au gătit diverse rețete care se regăsesc în vechile cărți de bucate bănățene. Zupa de ludaie, plăcinta cu varză, crofnele bănățene, mâncarea de brozbe și clătitele bănățene sunt doar câteva dintre felurile de mâncare tradițională pregătite de participanți. Unele dintre rețete sunt de influență maghiară sau șvăbească, altele există de pe vremea pemilor din Banatul de munte.

Campania Timișoara în orice colț de Românie continuă cu povești despre bănățenii de seamă care influențează sau au avut, de-a lungul timpului, un aport la dezvoltarea altor regiuni din țară sau de peste hotare. Puteți urmări aceste povești pe site-ul www.timisoara2021.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*