Ultimele stiri

RETIM îi învață pe timișoreni cum să confecționeze produse handmade din materiale reciclate

handmade

RETIM va fi prezent la Festivalul PLAI cu un stand special, pe Aleea Culturală, începând de sâmbătă, 13 septembrie. Aici, timișorenii interesați vor găsi ateliere de bijuterii handmade şi decoraţiuni interioare din materiale reciclate, dar şi o tombolă cu premii.

Toate acestea vin în completarea campaniei LOGIC, ECO-LOGIC ce se derulează în Timişoara de aproape un an. În ceea ce priveşte prezenţa la Plai, aici se vor desfăşura mai multe activităţi sâmbătă şi duminică. Atelierul de bijuterii handmade este o sursă de inspiraţie pentru cei care doresc să înveţe să facă daruri personalizate, lucrate manual. Cercei, brăţări, inele, broşe sau medalioane din materiale reciclate vor lua forma bijuteriilor confecţionate din capace de sticle, cheiţe de doze, nasturi, ziare sau alte materiale rezultate din colectarea selectivă.

Tot la standul RETIM se va desfăşura un atelier de confecţii decorative, tot din materiale reciclate (doze, sticle, conserve, cofraje de ouă, etc.). Sub îndumarea artiştilor handmade, materialele vor lua forma unor vaze, suporturi de creioane, lămpi, rame de tablouri, puşculiţe şi altele. În acest fel, cei dornici să aducă un aer proaspăt în casele lor, vor putea învăţa cum să facă acest lucru cu un buget redus, protejând natura şi respectând mediul înconjurător.

În ambele zile ale evenimentului va avea loc o tombolă cu premii, cei care răspund la întrebările despre colectarea selectivă putând câştiga tricouri şi şepci inscripţionate. Totodată participanţii la ateliere vor pleca acasă cu obiectele confecţionate la standul RETIM.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*