Ultimele stiri

Reţineri în dosarul de trafic de ovule de la Spitalul Athena. UPDATE: Giatras Konstantinos a fost arestat la domiciliu

spitalul athena

Proprietarul clinicii Athena împreună cu şefa de laborator, ambii cetăţeni greci, au ajuns în arest, iar astăzi vor fi duşi la mandat. Ei sunt acuzaţi că recoltau ovule de la tinere în schimbul unei sume de 300 de euro, pe care le implantau mai apoi mamelor purtătoare.

Vă reamintim că medicii de la singurul spital privat din Timișoara sunt suspectaţi că ar fi convins mai multe tinere, în special studente și femei de etinie romă, pentru a le preleva ovule în schimbul sumei de 300 de euro. Celulele erau apoi inesminate în organismul unor mame purtătoare care aduceau copilul pe lume pentru cupluri infertile.

În această dimineaţă, după 12 ore de audieri, patronul grec al spitalului Athena din Timişoara şi şefa laboratorului au fost reţinuţi pentru 24 de ore, aceştia aflându-se în prezent în arestul IPJ Timiş.

Ieri, procurorii DIICOT alături de ofiţerii de la Crimă Organizată au descins la adresele a trei medici şi două asistente. Toţi au fost aduşi la clinica Athena de unde oamenii legii au ridicat mai multe documente, apoi au fost duşi la sediul DIICOT pentru audieri.

Directorul medical a negat ieri, într-o conferinţă de presă, că în spital s-ar face trafic de ovule.

UPDATE

Instanţa a decis arestarea la domiciliu pe 20 de zile a lui Giatras Konstantinos şi anchetarea în libertate a șefei de laborator.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*