Ultimele stiri

Reţinuţi pentru furt din locuinţă

Poliţiştii Secţiei 2 Rurale Cărpiniş efectuează cercetări faţă de doi tineri, de 21 şi 22 de ani, bănuiţi de furtul mai multor bunuri dintr-un imobil situat pe raza localităţii Uivar. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

La data de 31 mai a.c., în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Secţiei 2 Rurale Cărpiniş au identificat doi tineri, de 21 şi 22 de ani, bănuiţi de comiterea unui furt din locuinţă.

În fapt, în cursul lunii februarie a.c., cei în cauză ar fi pătruns, prin forţarea unui geam, într-un imobil situat pe raza localităţii Uivar, iar din interior ar fi sustras un televizor, un sistem audio şi mai multe articole vestimentare.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 9000 de lei a fost recuperat parţial.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, bănuiţii fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, precum şi pentru recuperarea întregului prejudiciu cauzat.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, poliţiştii recomandă :

Uşa de acces să fie prevăzută cu două încuietori, având sisteme de chei diferite (tip „cu amprentă”) şi cu lanţ de siguranţă. Atunci când constataţi că una dintre încuietorile uşii de acces a fost blocată, devenind nefuncţională, prin introducerea în orificiul său a unor corpuri străine (sârme, beţe de chibrit etc.), înlocuiţi-o!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*