Ultimele stiri

RETROSPECTIVĂ: Demisiile ce au zguduit scena politică în anul 2014 în Timiș. Ce partide intră în noul an în „straie noi”

Ostaficiuc Bojin

Două dintre formațiunile pion ale județului, Partidul Democrat Liberal și Partidul Social Democrat întră în noul an sub o nouă conducere. Asta după ce, scena politică a Timișului s-a cutremurat la sfârșitul anului 2014 cu demisiile președinților Constantin Ostaficiuc, respectiv Titu Bojin.

Imediat după câştigarea alegerilor prezidenţiale de către candidatul ACL, Klaus Iohannis, şeful PDL Timiş, Constatin Ostaficiuc, a spus adio funcţiei de președinte al filialei. Atunci, democrat-liberalul spunea că gestul a fost făcut ca urmare a reușitei de a face din formațiune un partid solid, care a reușit să câștige, alături de PNL, alegerile prezidențiale. Adevăratul motiv a fost însă expus de deputatul Alin Popoviciu, care a dat de înțeles că pasul în spate a fost făcut datorită anchetei DNA în care este implicat Ostaficiuc.

Nu am cum să preiau conducerea filialei. Nu mi se pare normal. Mi-au cerut colegii mei să preiau organizația, dar le-am spus clar că nu mi se pare normal. Constantin Ostaficiuc a plecat dintr-un motiv și același motiv îl am și eu și nu pot să preiau șefia partidului în momentul de față”, a explicat Alin Popoviciu, atunci când i se cerea să-i ia locul colegului de dosar Constantin Ostaficiuc. Alături de cei doi, în dosar, mai este anchetat și deputatul PDL Cornel Sămărtinean.

După demisia lui Constantin Ostaficiuc, frâiele formațiunii au fost luate de Dan Popa, pe o perioadă de interimat. Totuși, acesta a primit un vot de încredere din partea colegilor și a fost validat ca președinte al PDL Timiș. Până la demisia lui Ostaficiuc, Popa a activat ca secretar general. Acum, până în 2017, când noul PNL va trece la conducere monocefală, va conduce filiala cot la cot cu primarul Nicolae Robu.

Lucrurile au stat la fel și la PSD Timiș. Președintele Titu Bojin, dar şi de preşedintele executiv al filialei județene, Adam Crăciunescu, au urmat exemplul lui Constantin Ostaficiuc și au demisionat ca urmare a unei anchete DNA ce îi vizează. Titu Bojin  este cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită într-un dosar amplu care implică nu mai puţin de 17 primării din judeţ.  Astfel, după demisia lui Bojin, Sorin Grindeanu, actual ministru în Guvernul Ponta 4,  a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, iar social-democraţii au decis acum ca un tandem format din Florin Bîrsăşteanu şi Sebastian Răducanu să asigure conducerea PSD Timişoara.

Astfel, noul an va prinde cele două formațiuni în „straie noi”, iar dacă e să ne luăm după superstiții acest lucru nu ar trebui decât să fie de bun augur, căci legendele spun că cei care poartă straie noi în noaptea Noului An vor avea parte de prosperitate și bogăție. Să fie oare așa și în cazul celor două partide?

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*