Ultimele stiri

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU pe tema situaţiei din Fâşia Gaza

Consiliul de Securitate ONU va ţine joi o reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Fâşia Gaza, a anunţat miercuri preşedinţia rwandeză a Consiliului.

Reuniunea va începe la ora locală 10.00 (17.00, ora României) şi va consta în prezentarea situaţiei de către secretarul general ONU Ban Ki-moon, urmată de consultări cu uşile închise între cei 15 membri ai Consiliului.

Ambasadorii ţărilor arabe la ONU au solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate pe tema situaţiei din Fâşia Gaza, în cursul unei întâlniri, miercuri, cu preşedinţia rwandeză a Consiliului, relatează AFP.

Ambasadorul saudit Abdallah Al-Mouallimi a apreciat la rândul său drept „nejustificabilă utilizarea disproporţionată a forţei” de către armata israeliană. El a îndemnat Consiliul „să ia măsuri pentru protejarea populaţiei”, în timp ce reprezentantul palestinian Riyad Mansour a acuzat Consiliul de lispă de reacţie în contextul în care „agresiunea continuă” să aibă loc, scrie Mediafax.

Potrivit aceleași surse, adresându-se presei, ambasadorul israelian Ron Prosor a afirmat „că (mişcarea) Hamas a declanşat acest conflict şi nu oferă loc pentru alte opţiuni”. Tototdată, el a subliniat că armata israeliană „recurge la atacuri precise pentru a evita uciderea civililor”.

Cel puţin 28 de persoane au murit în urma raidurilor care au avut loc miercuri în Fâşia Gaza.

Acest nou val de violenţe este cel mai grav de la ofensiva israeliană împotriva Fâşiei Gaza care a avut loc la sfârşitul lui 2012.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*