Ultimele stiri

Reuniunea Balcanică a Micului Dejun cu Rugăciune, eveniment în premieră în România

foto Mic Dejun Ardelean

În zilele de 22 şi 23 mai a.c. Senatul Romaniei a găzduit, în organizarea senatorului PNL Ben-Oni Ardelean, Reuniunea Balcanică a Micului Dejun cu Rugăciune. Acest eveniment, organizat în premieră în România, a adus laolaltă reprezentanţi ai guvernelor, parlamentelor, organizaţiilor religioase şi mediului academic, atât din regiune, cât şi din întreaga lume. Acţiunea, circumscrisă afirmării din ce în ce mai pregnante a statutului României de lider regional, în virtutea stabilităţii şi predictibilităţii sale, a fost consacrată dezbaterilor pe marginea edificării unei societăţi a păcii, titlul reuniunii fiind: „Spre o societate a păcii”.

În cadrul sesiunii de deschidere s-au adresat celor prezenţi distinşi membri ai Congresului Statelor Unite ale Americii şi ai Parlamentului European, Vicepreşedintele Senatului, Cristian-Sorin Dumitrescu, fostul Preşedinte al Senatului şi fost ministru al afacerilor externe, senatorul Mircea Geoană, Vicepreşedintele Adunării Naţionale a Serbiei, Vladimir Marinković, precum și alte personalități prezente la reuniune.
„La sesiunea de dezbateri, s-au abordat următoarele aspecte: reconcilierea şi edificarea păcii constituie un proces continuu, iar întărirea capacităţii tinerilor în materie de leadership este o investiţie pe termen lung în prosperitatea regiunii Balcanilor. Participanţii au subliniat că eforturile comunităţii internaţionale trebuie să transceadă geopolitica puterii şi să se concentreze cu predilecţie pe prezervarea păcii în cele mai vulnerabile regiuni ale lumii. Opinia generală este că cea mai gravă formă de corupţie este cea care aduce atingere valorilor spirituale, iar haosul şi starea de conflict pot fi neutralizate prin promovarea valorilor credinţei. Discuţiile s-au axat şi pe necesitatea unei acţiuni stringente în vederea eliminării riscurilor iminente pentru viaţa creştinilor din Siria şi Irak”, a precizat senatorul PNL de Timişoara, Ben-Oni Ardelean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*