Ultimele stiri

REVOLTĂTOR! Angajată a Agenției județene pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș, hărțuită SEXUAL de fostul director al instituției, Gheorghe Manolache

Situație incredibilă într-una din instituțiile publice din Timișoara. O angajată a Agenției județene pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș își acuză fostul șef că a hărțuit-o sexual timp de șase luni. Femeia în vârstă de 30 de ani, măritată și mamă a unui copil, a depus o plângere la poliție împotriva lui Gheorghe Manolache, iar bărbatul a fost schimbat de funcția de director și numit ca șef de serviciu, în aceeași instituție.

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Femeii din România se tem că Gheorghe Manolache va încerca să abuzeze sexual și alte femei, mai ales că are în subordine șase persoane de gen feminin, folosindu-se de funcția pe care o are ca să le convingă. Mai ales că fostul director al instituției a mai abuzat sexual alte două angajate, care au acceptat să întrețină relații sexuale cu el, dar în final nu au mai rezistat și și-au dat demisia.

Florin Kovacs, avocatul victimei, a declarat, astăzi, la Timișoara, că avansurile au început în luna septembrie 2013. La început, Gheorghe Manolache a încercat să o seducă, dar după ce a văzut că nu obține nimic, a trecut la amenințări că o va da afară dacă nu acceptă să facă sex, iar dacă va accepta o va promova.

Femeia, însă, nu a cedat, ba mai mult, în decembrie l-a înregistrat cu telefonul pe Gheorghe Manolache în timp ce o presa să accepte să întrețină relații sexuale.

“Gheorghe Manolache s-a folosit abuziv de funcția deținută pentru a obține favoruri sexuale. Este inadmisibil așa ceva. Până să fie director nu a avut acest comportament, dar apoi i s-a părut ceva firesc să I se satisfacă orice dorință. Crede că nimeni nu s-ar fi angajat într-o instituție publică dacă nu s-ar fi regulat cu cineva și că nu vede nicio problemă ca femeia să întrețină relații sexuale cu el, pentru că nu mai este fată mare”, a  spus Florin Kovacs.

Pentru că nu a cedat avansurilor șefului său, femeii, care a dorit să-și păstreze anonimatul, i s-a desfăcut contractul de muncă, dar aceasta a profitat că exista un post vacant în instituție și s-a transferat acolo, pe un salariu mai mic, pe o funcție mai mică.

“Această hărțuire sexuale are un impact negativ asupra vieții de familie. Femeia este într-un stress continuu, mai ales că lucrează în aceeași instituție cu Gheorghe Manolache și acesta face presiuni asupra sa pentru a retrage plângerea depusă la poliție. Nu poți să decizi cariera unui om după bunul plac, toată această hărțuire are legătură cu puterea. Nu o hărțuia, dacă nu era director”, a precizat și Valentin Moldovan, directorul executive al APFR Timișoara.

În cazul în care va fi găsit vinovat, Gheorghe Manolache riscă înschisoare de până la doi ani, plus că nu va mai putea ocupa o funcție de conducere într-o instituție de stat.

2 Commentarii pe REVOLTĂTOR! Angajată a Agenției județene pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș, hărțuită SEXUAL de fostul director al instituției, Gheorghe Manolache

  1. Are si fata de crai, ce sa-ti spun…

  2. Ala care l-a mutat in alta parte in loc sa-l dea afara POARTA ACEEASI VINA !!!! Omul ala e inregistrat cand hartuieste sexual LA SERVICI o femeie iar tu il muti IN ACEEASI INSTITUTIE in loc SA-L DAI AFARA??

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*