Ultimele stiri

Rezultate bune pentru laboratorul Aquatim de control al calității apei

laborator aquatim

Laboratorul Aquatim de control al calității apei a participat și anul acesta cu succes la două runde de încercări de competenţă, una pentru apă potabilă, una pentru apă uzată. Rezultatele, primite recent, încadrează laboratorul la cel mai bun dintre cele trei nivele de evaluare.

Schemele de încercări de competență sunt practic programe de comparare între laboratoare de acelaşi profil, prin care este verificată acuratețea rezultatelor furnizate de acestea. Societatea Aquatim a participat, alături de circa alte 100 de laboratoare din Uniunea Europeană, la schema de încercări de competență pusă la punct de compania multinațională LGCGroup, organizație cu o tradiție de peste 170 de ani în domeniul testărilor de laborator. Parametrii verificați au fost toți cei analizați în mod uzual, în cadrul monitorizării calității apei realizată de Aquatim.

Participarea la schemele de încercări de competență are mai multe avantaje. Aceasta permite monitorizarea și îmbunătățirea calității testărilor, evaluarea metodelor și a instrumentelor folosite, compararea cu alte laboratoare de profil și un control mai bun asupra proceselor. În același timp, este o oportunitate de dezvoltare profesională pentru personalul implicat și, nu în ultimul rând, o dovadă a competenței laboratorului, pentru clienți și organismele de acreditare.

LaboratorulAquatim de control al calității apei deține, din anul 2011, o certificare RENAR, organism național de acreditare pe diverse standarde.În cadrul laboratorului se monitorizează calitatea apei brute, care intră în staţiie de tratare, apă din Bega şi din foraje, și a apei potabile furnizată de acestea. Același lucru este valabil pentru apa uzată, fiind monitorizată intrarea și ieșirea din stația de epurare.

Laboratorul face, de asemenea, verificări de calitate în cazul reclamaţiilor şi diverse analize, contra cost, la cererea clienţilor.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*