Ultimele stiri

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ Doar 4 medii de 10 în județul Timiș. Câți elevi au obținut note peste 5

evaluarea nationala

Surprinzător, proba scrisă la Limba și Literatura Română a Evaluării Naționale a fost cea care le-a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a VIII-a, și nu Matematica. Așa se face că în județul Timiș, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, s-au înregistrat doar șapte medii de 10 la Limba Română și 85 la Matematică.

Totuși, elevii au fost mai slab pregătiți față de anul precedent la cele două materii. 61,20 % dintre absolvenții de clasa a VIII-a din județul nostru au obținut medii peste 5, în timp ce anul trecut s-a înregistrat un procent de aproape 69 %.

Mai mult, în acest an avem doar patru medii de 10, în timp ce anul trecut s-au înregistrat nouă note de zece pe linie.

La proba scrisă la Limba și Literatura Română, statisticile arată că 38 % dintre elevi nu au reușit să obțină note peste cinci, iar la Matematică s-a înregistrat un procent de 39 %. Sute de elevi au venit slab pregătiți pentru cel mai important examen din viața lor, astfel că de abia au reușit să rezolve câteva subpuncte și să obțină o notă între 1 și 1,99.

Elevii care nu au obținut medii peste 5 pot intra, la fel ca în anii precedenți, cu astfel de medii la liceu. 4.700 de elevi din județul Timiș au susținut, în acest an, Evaluarea Națională.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*