Ultimele stiri

Riki von Falken în „One more than one” la Teatrul German de Stat din Timișoara

Astăzi de la ora 19:30, Centrul Cultural Germna din Timişoara prezintă un inedit spectacol de dans cu Riki von Falken – „One more than one”.

Spectacolul va avea loc la Teatrul German de Stat din Timișoara şi este organizat sprijinul Goethe-Institut și al Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania.

„One more than one” a constituit în anul 2003 finalul legendarei trilogii de azi a lui Riki von Falken, în care ea se ocupă de procesarea propriilor experiențe, ale confruntărilor și a felului de a interacționa cu viața, cu abandonul și cu moartea. În acest performance coregrafa se află în căutarea formei amintirii. Pierderea celuilalt a fost interiorizată. Viața schimbată își urmează cursul. Amintirea rămâne, însoțește și modifică gândirea, lucrează în și prin corp. Acum această perioadă a luat sfârșit. Reconstituirea după 11 ani le oferă atât coregrafei din Berlin cât și spectatorilor posibilitatea de a revedea și de a redescoperi „One more than one” dintr-o perspectivă actuală, deoarece contextul e diferit. Spectacolul este un tezaur coregrafic.
Pentru întreaga ei operă Riki von Falken a obținut Premiul Willms Neuhaus, care i-a fost acordat printr-o ceremonie în data de 23 ianuarie 2015, în Radialsystem în Berlin, de fundația cu același nume.

Evenimentul este finanțat de NATIONALE PERFORMANCE NETZ (NPN)Gastspielförderung Tanz International din fonduri ale delegatului Guvernului Federal pentru Cultură și Mass-media printr-o decizie a Parlamentului german.

Intrarea publicului este gratuită.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*