Ultimele stiri

Risc major de inundații în TIMIȘ, după ce barajul de la Liebling a CEDAT. Ce spune Administrația Bazinală de Apă Banat

inundatii

Din cauza precipitațiilor care au căzut în ultimele zile, barajul acumulării Liebling din Timiș a cedat. Potrivit reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Banat, barajul este nefuncțional din 2006, când s-a creat o breşă de 12 metri în zona deversorului care a făcut ca apa să deverseze şi să inunde 30 hectare de păşune şi teren agricol aparţinînd comunelor Liebling şi Jebel, dar fără a afecta gospodării sau locuinţe.

Reprezentanții ABA Banat anunță că nu administrează această acumulare, ea fiind în proprietatea unei societăți private. Acumularea Liebling a fost avariată în urma viiturilor înregistrate în 2006 atunci creându-se o breşă în corpul barajului de pământ şi afectând evacuatorul de ape mari.

În anul 2011, reprezentanţii ABA Banat ar fi impus acestei societăți măsura ca să golească acumularea şi să menţină golirea de fund în poziţia deschis, astfel încât să funcţioneze ca o acumulare nepermanentă până la realizarea lucrărilor de reparaţii a barajului.

“În urma deplasării reprezentantului ABAB s-au stabilit următoarele măsuri: monitorizarea permanentă a deversării apei prin breşa creată, măsură pe care o va îndeplini societatea proprietară şi menţinerea în continuare deschisă a golirii de fund până la realizarea reparaţiilor necesare”, a declarat directorul ABAB, Luci Ervin.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*