Ultimele stiri

RoboTEC – inteligență și pasiune în domeniul robotici

calculator

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC), în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara și companiile din sfera IT&C, organizează un concurs de talie internațională bazat pe cunoștințele și abilitățile participanților în domeniul IT – Robot Engineering Contest (RoboTEC).

RoboTEC este o competiție cât se poate de autentică pentru domeniul roboticii, în cadrul căreia oportunitățile de dobândire sau diversificare a experienței de programator se îmbină perfect cu cele de socializare cu persoane ce activează în domeniul tehnologiei.

Înscrierile pentru concurs se defășoară până pe 24 martie inclusiv, scopul acestuia constând în aprofundarea cunoștințelor și îmbunătățirea capacităților participanților în ceea ce privește crearea, programarea și testarea unui robot autonom, care îndeplinește cerințele probei specifice. RoboTEC se adresează studenților de la facultăți de profil din țară și din străinatate, pasionați de robotică și inteligență artificială. Echipele participante sunt formate din maxim doi studenți, cu posibilitatea de a fi însoțiți de un cadru didactic, iar fiecare echipă are posibilitatea să aleagă maxim 2 probe la care dorește să participe.

Probele care urmează să se desfășoare în cadrul proiectului sunt următoarele:
– Line Follower – proba de urmărire a liniei, care testează abilitatea robotului de a urmări fără eroare un traseu, într-­un timp cât mai scurt;
– Mini-sumo – proba în care robotul trebuie să­-și împingă adversarul în afara unui ring circular;
– The Maze – proba de ieșire din labirint, în care­ robotul trebuie să găsească într-­un timp cât mai scurt o celulă dată a unui labirint perfect;
– Free Style – proba liberă, care va testa imaginația și abilitatea echipelor de a construi un robot interesant, pe care îl vor prezenta în fața juriului, având la dispoziție 5 minute.

În urma competiției, studenții vor obține diverse premii, vor dobândi experiență și își vor dezvolta capacitatea de aplicare a noțiunilor teoretice în practică.

Înscrierile se fac pe site-ul http://robotec.ligaac.ro pana pe data de 24 martie inclusiv.

Pentru informaţii suplimentare sau detalii, puteti accesa pagina de facebook https://www.facebook.com/robotec.ac
, puteți trimite un e-mail la adresa de contact vladut.ilie@ligaac.ro sau puteți suna la numărul de telefon +40 785 151 130.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*