Ultimele stiri

Roboții creați de sute de studenți s-au luat la “bătaie”, la Universitatea Politehnica din Timișoara

roboti

Zeci de roboți sumo și-au măsurat forțele în cadrul unei probe organizate, astăzi, la concursul RoboTEC, ce are loc la Universitatea Politehnica din Timișoara. Micile invenții au fost create de sute de studenți din țară, dar și din Macedonia, care și-au prezentat creațiile în cadrul unei noi ediții a competițiie dedicate roboților și inteligenței artificiale.

Studenții, care au format 16 echipe, au avut posibilitatea să-și înscrie roboții creați în cadrul a patru probe diferite, ce au avut loc astăzi: Labirint, Urmărirea liniei, Sumo și Freestyle. Printre participanții la concurs s-a numărat și o echipă a Facultății de Inginerie din Hunedoara, care a venit cu șase roboți, ce s-au întrecut în toate cele patru probe. Cel mai interesant robot este numit sortatorul de culori, care este capabil să aleagă un obiect în funcție de culoare și să îl mute într-un recipient. De asemenea, nu a lipsit și un robot pe care creatorii săi îl recomandă serviciilor secrete, pentru că poate să ridice un obiect și să îl mute într-altul. “Dacă ar fi o suspiciune că într-o valiză este o bombă, acest robot poate să o mute într-un alt loc în care să fie dezamorsată, astfel că scad riscurile”, explică Ovidiu Tirian, coordonatorul studenților din Hunedoara.

Roboții au făcut spectacol în cadrul probei de sumo, cel mai puternic care a reușit să-și împingă adversarul în afara careului, fiind desemnat câștigător. Concursul RoboTEC a fost organizat în cadrul proiectului iTEC, cel ami importat concurs IT&C din vestul țării.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*