Ultimele stiri

Robu ar vrea să închidă compania Azur. Câți muncitori ar putea rămâne fără loc de muncă

Nicolae Robu

Nu mai este un secret că primarul Nicolae Robu le-a declarat război firmelor care poluează orașul. Totuși, se pare că fenomenul a luat și mai mare amploare după ce aseară edilul a fost lovit, din nou, de mirosul insuportabil venit de la firma de vopseluri Azur. Acum, primarul ia tot mai mult în considerare ideea închiderii companiei, prin retragerea avizului de mediu, chiar dacă acest lucru ar însemna că aproximativ 150 de persoane vor rămâne fără locuri de muncă.

Miercuri seara, edilul se afla în zona Spitalului Județean, când a fost deranjat de un miros puternic. A sunat imediat la Garda de Mediu, care a constatat că și de data aceasta mirosul a venit de la compania Azur. Supărat foc, edilul spune că va cere începerea demersurilor pentru închiderea companiei.

„Aseară am avut din nou insatisfacţia că poluatorii nu-şi văd de treabă aşa cum am cerut. În zona de sud a oraşului, între orele 21 şi 22, eram în zona Spitalului Judeţean şi se simţea un miros puternic. Am sunat la directorul Direcţiei de Mediu a Primăriei, care la rândul său a sesizat Garda de Mediu şi împreună au făcut o descindere la Azur pentru că mirosul conducea spre această firmă. Au constatat că ceea ce era în fabricaţie produce acel miros. Voi iniția demersurile pentru închiderea acestei firme pentru că nu cred că trebuie să conteze cele 150 de locuri de muncă mai mult decât sănătatea a mii şi mii, zeci de mii de timişoreni”, explică primarul Nicolae Robu.

Pentru închiderea firmei trebuie ridicat avizul de mediu, iar pentru asta este nevoie să se demonstreze că  mirosurile emise depăşesc parametrii legali. Totuși, Garda de Mediu nu reușește să facă aceste măsurători pentru că nu are instrumentele necesare, iar primarul spune că este dispus să plătească o firmă din străinătate care să facă acest lucru.

În discuție a fost adusă și compania Continental, care promite să stopeze poluarea printr-un proiect-minune de aproape 10 milioane de euro, bani pe care ar putea să îi primească de la Guvern.  Robu spune că atunci când s-a plimbat prin zona Lipovei nu a mai smițit mirosul de cauciuc, dar admite că de la respectiva companie nu se emite în permanență acel miros.

1 Commentariu pe Robu ar vrea să închidă compania Azur. Câți muncitori ar putea rămâne fără loc de muncă

  1. Nea Primaru’ ar trebui sa se plimbe pe la Conti dupa ora 23-24 noaptea, daca vrea sa ii prinda… Din anumite surse cunosc urmatoarele: Statia lor de neutralizare si purificare a aerului nu face fata la productia actuala. Astfel, ca sa se racoreasca si sa aeriseasca si ei mai repede, deschid trapele de pe acoperis doar pe timp de noapte, cand toata lumea (primar, garda de mediu, etc) doarme. Dar cum ramane cu restu? Cei care vara dorm cu geamul deschis? Isi cumpara aer conditionat doar ca nu pot deschide geamul?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*