Ultimele stiri

Robu are majoritate în Consiliul Local. Ce spune despre schimbarea lui Stoia și ce replică îi dă viceprimarul

Traian Stoia

Deși se declara împotriva adoptării ordonanţei traseiştilor, care permite aleşilor locali să îşi schimbe partidul pentru o perioadă fără să îşi piardă funcţiile, Nicolae Robu i-a primit pe Petrică Folică şi Florian Stoian în PNL. Acest lucru îl ajută pe edil în postura de primar pentru că acum are majoritate în Consiliul Local și, dacă dorește acest lucru, poate înainta procedurile pentru demiterea viceprimarului Traian Stoia .

Deși de la București se spunea, prin vocea Alinei Gurghiu, că PNL nu va primi traseiști, iată că acest lucru s-a întâmplat la Timișoara. Robu ține partea noilor colegi și spune că situația este diferită pentru că cei doi nu migrează spre putere, ci spre opoziție. Ba mai mult decât atât, Robu poate răsufla ușurat acum pentru că teoretic are majoritate în Consiliul Local Timișoara.

„Nu știu ce a declarat Alina Gurghiu, eu sigur că aplic statutul si conform statutului organizația locală și apoi cea județean au prorogative în aprobarea venirii de noi membri în PNL. Nu există contradicție cu statutul PNL, acești consilieri nu au plecat dinspre opoziție spre putere, plecarea spre ciolan cum a fost ea calificată. Nu  am ce să comentez, statutul ne-a permis și sunt deja membri PNL. Pentru mine ca primar al Timișoarei, ales de foarte mulți timișoreni cu speranțe în mine, este de interes să pot să promovez proiectele pentru Timișoara și un primar nu poate promova nici un proiect dacă nu are o majoritate în Consiliul Local. Prin urmare eu nu pot să nu îmi fac o majoritate în CL când legea îmi permite să mi-o creez pentru că ar însemna că nu reprezint interesele de primar”, a explicat edilul.

Pierde sau nu pierde Stoia scaunul de viceprimar?

Întrebat dacă are de gând, acum că este majoritar în CL, să îl schimbe pe Stoia, primarul a răspuns:

“Nu este pe agenda noastră un subiect atât de mărunt”.

Totuși, lui Stoia nu pare să îi fie teamă să piardă scaunul de viceprimar, acum că liberalii vor avea majoritate în Consiliul Local

„Lucrurile sunt mai complicate. Asta e o problemă politică, trebuie rezolvată la nivelul liderilor politici județeni, municipali… nu e problema mea realizarea acestei majorități. Pe funcția asta nu ai venit să crezi că ești veșnic, n-ai ce căuta aici dacă ai crezut asta. Aici e vorba de o conjunctură politică care mâine se poate schimba și poimâine se poate reveni. Nu e un lucru care trebuie să ne alerteze, că vai doamne… Eu am venit să fac un lucru și acest lucru îl pot face la fel de bine și de postura de consilier, nu numai de viceprimar. Așa că, nu am nici un fel de emoții în această direcție”, a declarat Traian Stoia.

Cu toate acestea edilul nu exclude ca situația din CL să se schimbe.

„Am o majoritate. Punct. Am spus că am o majoritate pentru că depinde de un singur om”, a conchis edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*