Ultimele stiri

Robu bombardează, în continuare, Guvernul cu apeluri mediatice: Banii pentru Spitalul de Copii nu au ajuns în conturile Primăriei

Nicolae Robu

Deși în urmă cu trei zile pe site-ul Ministerului Sănătății a fost publicată o hotărâre de Guvern  în care se prevedea că cele cinci milioane de lei au fost alocate pentru construcția noului corp al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, primarul Nicolae Robu spune că, în continuare,  în conturile Primăriei nu a ajuns niciun ban.

“În momentul în care în conturile Primăriei Timișoara vor intra acele fonduri, voi fi primul care voi spune că la în dreptul unuia din cele zece proiecte pentru care solicit alocarea de fonduri nu mai e 0 lei”, a explicat Nicolae Robu.

Astfel, edilul-șef al Timișoarei a făcut, astăzi, un nou apel către Guvern pentru alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru obiectivele majore aflate în jurisdicția sa. Nicolae Robu a ținut să precizeze că, până în acest moment, în conturile Primăriei nu a intrat nici măcar un leu pentru niciunul dintre obiectivele majore din oraș.

„Noi nu cerem de la Guvern să ne asfalteze străzile sau pentru o mulțime de obiective care sunt în jurisdicția municipalității, deși am fi bucuroși să primim. Suntem realiști și cerem Guvernul să-și facă datoria și față de Timișoara alocând fonduri și pentru Timișoara”, a mai adăugat Robu.

Edilul a făcut referire în special la Spitalul de Copii și atrage atenția asupra faptului că cele 5 milioane de lei pe care Guvernul le va aloca, nu reprezintă decât 5% din valoare totală a obiectivului. În acest sens, le transmite psd-iștilor din Timiș să nu se mai laude cu un „triumf senzațional”.

“Cinci milioane de lei înseamnă doar 5 % din valoarea obiectivului. PSD tot timpul a prezentat acei bani ca un triumf senzațional, dar nu înseamnă asta. Chiar ieri am trimis o adresă către Guvern să-și asume finanțarea multianuală prin sume concrete pentru acest obiectiv. Aștept ca Guvernul să își asume cel puțin 50 % din investiție, iar pe lângă anunțuri triumfaliste, să fie virați și banii”, a conchis edilul.

1 Commentariu pe Robu bombardează, în continuare, Guvernul cu apeluri mediatice: Banii pentru Spitalul de Copii nu au ajuns în conturile Primăriei

  1. Robu fara PSD nu ajungea in veci primarul Timisoarei !
    Acum musca mana care i-a intins ciolanul !

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*