Ultimele stiri

Robu, către Ponta: Timişoara nu merită asta!

Primarul Nicolae Robu a făcut public textul scrisorii pe care intenționează să o trimită premierului Victor Ponta în semn de protest. Prin aceasta edilul îi cere premierului să-și asume oficial faptul că Centura Sud a Timișoariei nu se află în Master-Planul de Transporturi.

Iată textul integral al scrisorii:

Domnule Prim Ministru,
Timişoara nu merită asta! Timişoara, cel mai dinamic oraş din România în 2013, conform reputatei reviste Forbes, al doilea oraş propice pentru afaceri în 2013 după Bucureşti, conform aceleiaşi reviste, al doilea pol economic şi al doilea contributor la bugetul centralizat al statului, de asemenea după Bucuresti, al treilea oraş al ţării după populaţie ar fi trebuit să aibă demult centura auto completă! Este inadmisibil ca şi în continuare oraşul nostru să fie traversat de TIR-uri şi de mii şi mii de maşini aflate zilnic în tranzit, cu ambuteiajele inerente, cu poluarea aferentă,  cu distrugerile provocate drumurilor, cu crăpăturile cauzate clădirilor etc.
Noi, cetăţenii Timişoarei vă cerem respectuos -respectuos, dar imperativ-, domnule Prim Ministru, să dispuneţi corectarea acestei grave erori a master planului pe transporturi, incluzând în el şi centura de sud a Timişoarei. Ca oameni civilizaţi ce suntem, n-am dori să organizăm mitinguri de protest întru susţinerea revendicării noastre legitime tocmai acum în campania electorală, dar nici nu ne putem mulţumi cu comunicate „liniştitoare” din partea Biroului de Presă al PSD Timis, care face dovada că habar nu are ce înseamnă un master plan, ca de altfel nici măcar un proiect pe fonduri europene. Avem nevoie URGENT, domnule Prim Ministru, de o asumare oficială de catre Guvernul României a modificării documentului programatic menţionat, în sensul celor cerute de noi.

Ne exprimăm speranţa că veţi fi receptiv la solicitarea noastră, a timişorenilor şi că vom primi din partea dumneavoastră un feedback pozitiv, în timp util -avem în vedere durata scurtă a perioadei de dezbatere publică asupra master planului-.

Cu stimă,
Nicolae Robu
Primarul Timişoarei

1 Commentariu pe Robu, către Ponta: Timişoara nu merită asta!

  1. purcaru angela // 14 octombrie 2014 a 14:26 // Răspunde

    Trebuie sa luam atitudine timisoara e prea poluata treb sa se gaseasca soluti si pt timisoreni

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*