Ultimele stiri

Robu caută soluții pentru rezolvarea problemelor din Complexul Studențesc, dar nu prea găsește

Nicolae Robu

Rectorul Universitații de Vest, Marilen Pirtea, a reclamat marți degradarea continuă a Complexului Studenţesc, loc în care spațiile verzi dintre cămine au devenit parcări auto improvizate, unde trotuarele au fost invadate de tarabele comercianţilor, unde mizeria și cerşetori sunt la ei acasă, iar infrastructura din zonă stă fără un plan de dezvoltare de ani de zile. Tocmai din aceste motive, rectorul cere luarea urgentă de măsuri. Touși, primarul Nicolae Robu susține că nu se pot face prea multe în zona respectivă, deși și el și-ar dori asta.

„Ştim cu toții care este situația acolo și presupun că, după 3 ani de mandat, și domnul rector Pirtea știe. E multă proprietate privată și se desfășoară activități care n-ar avea ce căuta acolo, dar primăria și primarul n-au cum să rezolve problemele respective. Dacă dăm amenzi, amenzile sunt anulate în instanță. Dacă încercăm să oprim activitățile, în instanță se câștigă și li se dă dreptul celor care desfășoară activități să le desfășoare în continuare.”, a explicat Robu

Robu spune că deși există voință, Complexul Studențesc va putea fi cu greu schimbat și adus în starea pe care o doresc și rectorii și reprezentanții municipalității.

„Problema e complicată, nu ține de voință. Dacă ar fi după mine, tot ce este în Complexul Studenţesc, între cămine, ar trebui să devină domeniu public. Când eram rector al UPT mi-am arătat inclusiv disponibilitatea de a participa alături de celelalte universități și de primărie la cumpărarea acelui teren, pentru a rezolva odată problemele. Altfel nu vor fi niciodată rezolvate, oricât ar merge poliția și oricâte amenzi ar da. Ar fi nevoie de un cadru legal ca și cel referitor la drumuri, în care în momentul în care autoritatea declară interesul public pentru o zonă, să poți să faci ce trebuie făcut în interesul public în acea zonă și apoi despăgubirile să se stabileasă pe parcurs, fie prin înțelegere în mod amiabil, fie în instanță”, a mai declarat primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*