Ultimele stiri

Robu dă de pământ cu Ponta. Premierul poate veni la inaugurarea Bibliotecii UPT, dar să nu-și asume merite pe care nu le are

Noi reacții dure ale primarului Nicolae Robu la adresa premierului Victor Ponta. De data aceasta mărul discordiei este Biblioteca Universității Politehnica, care urmează să fie inaugurată vineri. Edilul a aflat că premierul, care cel mai probabil se va afla vineri la Timișoara, ar dori să fie prezent la inaugurarea clădirii, dar Robu îl avertizează: trebuie să recunoască meritele celor merituoși și să nu-și aroge merite neavute. Doar în aceste condiții va fi binevenit la eveniment, anunță primarul Robu.

Astfel, vineri, printr-o postare pe Facebook, Robu a luat atitudine în ceea ce privește sursa de finanțare a Bibliotecii UPT. Edilul îi impută lui Ponta faptul că participația Guvernului la realizarea acestui obiectiv este una foarte mică, așa că meritele sunt aproape de 0.

“Biblioteca UPT este unul dintre cele mai importante obiective de investiții pe care le-a avut Universitatea Politehnica Timișoara în lungul existenței sale de peste 90 de ani. Ideea realizării acestui obiectiv datează din perioadă rectoriei profesorului Ioan Cartis ([2000-2003]), când s-a și elaborat SF-ul și parte din PT, pe veniturile proprii ale universității. PT-ul a fost finalizat în perioadă [2004-2005], cu subsemnatul că Rector, de asemenea pe venituri proprii.  În 2006, subsemnatul, că Rector, am obținut aprobarea finanțării de la bugetul de stat a obiectivului și am dat startul lucrărilor de construcție. Acestea s-au desfășurat cu mine că Rector, în perioadă primăvară lui 2006-primăvară lui 2012. Din 2012 până în prezent, sub rectoria profesorului Viorel Șerban, s-au finalizat lucrările de instalații, de mobilare și de echipare tehnologică pentru partea principală a obiectivului, care va găzdui bibliotecă propriu-zisă.

Dar, iată și sumele pe care subsemnatul le-am atras pentru acest obiectiv de la bugetul de stat:

2006: 7.9 milioane lei

2007: 6.6 milioane lei

2008: 17.6 milioane lei

2009: 3.2 milioane lei

2010: 7.5 milioane lei

2011: 10.2 milioane lei

Total: 53 milioane lei

Menționez că până în toamnă lui 2008, am fost neînrolat politic, iar în perioadă toamnă lui 2009 – primăvară lui 2012, eram  Rector și simultan Senator PNL, deci în opoziție față de puterea momentului. În plus, această a fost perioadă de maximă acuitate a crizei economice. Spre comparație, Guvernul Ponta a dat efectiv pentru acest obiectiv, în 2014, până în momentul de față, sumă de 1.5 milioane lei, promițând încă 3.5 milioane lei”, arată primarul.

De asemenea, primarul spune că Victor Ponta ar fi binevenit la ceremonie doar cu două condiții.

“Se vorbește, în aceste zile, că Prim Ministrul Victor Ponta dorește să participe la inaugurarea obiectivului în discuție. Desigur, un Prim Ministru, oricare ar fi el, este binevenit oriunde în lume la un asemenea eveniment. Cu două condiții care, până la urmă, țin de minima decentă: (1) aceea de a recunoaște meritele celor merituoși și (2) aceea de a nu-și arogă merite neavute”.

1 Commentariu pe Robu dă de pământ cu Ponta. Premierul poate veni la inaugurarea Bibliotecii UPT, dar să nu-și asume merite pe care nu le are

  1. Pozitia Primarului fata de Primul Ministru chiar mi-a placut. Deoarece e doar CORECTA.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*