Ultimele stiri

Robu: “Dacă e luni, avem vești bune”. Vin bani europeni la Liceul Lenau

semnare contract

Vești bune pentru cei peste 1500 de elevi ce învață la liceul Nikolaus Lenau. Primarul Nicolae Robu şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională  Vest, Sorin Maxim, au semnat un contract de finanţare în valoare de aproape 7 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea clădirii.

Finanțarea vine după ce Primăria a demarat la liceele Lenau, Calderon şi Loga lucrări de reabilitare fără a avea o sursă sigură de finanţare. Ulterior, a apărut o oportunitate de finanțatre prin redistribuirea la nivel national de fonduri, astfel încât, PMT împreună cu ADR Vest a reușit atragerea a 6,8 milioane de lei pentru Liceul Lenau.

“Ceea ce am făcut atunci s-a dovedit a fi foarte inspirat pentru că după ce am dat ordin de începere a lucrărilor, am primit suport financiar. Proiectele noastre au fost considerate bune”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Pe banii veniți de la UE, în afară de lucrările propriu-zise de reabilitare a clădirii, vor fi reabilitate 18 săli de clasă, cinci laboratoare, cinci cabinete, o bibliotecă cu sală de lectură şi o sală de muzică. De asemenea, va fi cumpărat mobilier şi echipamente IT.

Deși lucrările la Lenau au fost demarate de ceva vreme, ele au stagnat. Asta pentru că firma care le executa a intrat în insolvenţă,  iar licitația a trebuit reluată.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Liceului Teoretic Nikolaus Lenau” beneficiază de la UE de 6,4 milioane de lei, sumă nerambursabilă, suma totală fiind de aproximativ 6,8 milioane de lei. De asemenea, proiectul este în fază avansată și la Liceul C.D. Loga, urmănd ca ulterior și Liceul Calderon să intre în procesul de finanțare.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*