Ultimele stiri

Robu, despre Cinema Studio: Dacă era la Primărie era folosit, așa ajunge la cineva care a finanțat RADEF

cinema

Primarul Nicolae Robu este furios pe felul în care autoritățile centrale au gestionat situația cinematografelor din Timișoara ce trebuiau returnate municipalității. Vă reamintim că deși prin lege PMT era îndreptățită să primească de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm cele opt clădiri în care în trecut au funcționat mai multe săli de film, acest lucru nu s-a întâmplat nici la mai bine de un an și jumătate de la câștigarea procesului. Pe motiv că nimeni de la RADEF nu poate să semneze documentele pentru predarea clădirilor câștigate în instanță, municipalitatea timișoreană a dat în judecată  Ministerul Culturii, instituția în subordinea căreia se află RADEF.

Problema cea mai mare este că între timp clădirile ajung la proprietari privați. Așa s-a întâmplat și cu Cinema Studio care n-a intrat în posesia Primăriei, dar este pe cale să ajungă în mâinile unul investitor privat. Cum este posibil? Ei bine, RADEF are datorii, n-are cu ce să le plătească și va trebui să cedeze clădirea Cinema Studio. Asta susține primarul Nicolae Robu care a comentat scurt ceea ce se întâmplă și chiar dacă nu a vrut să facă acuzații directe, spune că ceea ce se petrece la nivelul autorităților centrale nu este deloc normal.

„Dacă era la Primărie(n.r. Cinema Studio)  era folosit, așa ajunge la cineva care a finanțat RADEF, RADEF are datorii, iar acum dă sala Studio în compensație. Deja are și promisiune de vânzare către cineva” , a spus indignat edilul-șef al Timișoarei

Din primele informații se pare că imobilul în care pe vremuri funcționa Cineva Studio va fi cedat unui cunoscut avocat din Timișoara.

În momentul de față, municipalitatea ar trebui să primească nu mai puțin de opt cinematografe de stat şi o grădină de vară. Cinema Timiş, Studio, Dacia, Arta, Grădina de Vară a Cinematografului Arta, Victoria, Unirea, Freidorf şi Fratelia, dar și clădirea Cinema Studio, sunt pe lista pe care cei de la RADEF refuză să o semneze. Vorbim de clădiri aflate într-o avansată stare de degradare, pe care, odată cu preluarea, Primăria și-a manifestat intenția de a le repara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*