Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu despre clădirile lăsate în paragină: “Ar fi absurd să ne amendăm pe noi”

Cladire istorica

Războiul dintre primarul Nicolae Robu și proprietarii ce-și lasă clădirile și terenurile în paragină, continuă! Edilul a anunțat că va curge cu amenzi în perioada ce urmează, pentru aceste peresoane, nu și pentru Primărie, însă, care are și ea destule astfel de clădiri și terenuri.

“Ar fi absurd să ne amendăm pe noi. Primăria a făcut în permanență asanare pe terenurile pe care le are, peste tot în oraș și dacă cetățenii nu au văzut pușcăriași lucrând pe diferite terenuri atunci…nu mai zic nimic….(…) Noi am demarat un program de întreținere. Nu e nevoie să ne amendăm. Noi facem intervenție, nu merităm să fim amendați”.

Toate se întâmplă pentru că, spune Robu, Primăria își dă interesul să păstreze măcar curățenia chiar dacă nu poate face reabilitare imediat. Același lucru s-ar putea întâmpla și în cazul proprietarilor, dar se pare că, cei mai mulți dintre aceștia nu țin cont deloc de  avertismentele ce le primesc de la Poliția Locală.

“Am cerut Poliției Locale să amendeze fără menajamente pe proprietarii ce nu-și îngrijesc proprietății, pentru că avertismente au tot dat, dar unii nu înțeleg că au o datorie față de oraș. Este nepermis să lăsăm Timișoarei o imagine negativă, impresia să fie că suntem în țara nimănui. (…)Nici noi nu putem reabilita toate clădirile peste noapte, dar strădaniile se văd. Așteptăm și de la proprietari să vedem că fac niște pași spre drumul spre normalitate”, a mai adăugat edilul.

Astfel, cei ce fac o dovadă minimă a începerii demersurilor de întreținere pot scăpa de amenzi, pentru că, edilu-șef al Tmișoarei explică că nu trăim în epoca absurdului.

Vă reamintim că, sătul de casele care stau să cadă și de terenurile pline de buruieni, Nicolae Robu dorea introducerea unei taxe pe paragină,. Momentan juriștii Primăriei nu au găsit un temei legal prin care aceasta ar putea fi introdusă, dar edilul speră că municipalitatea se va putea alinea la varianta propusă de Ministerul Fianțelor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*