Ultimele stiri

Robu, despre grafferi: Hobby-ul lor este să facă rău, nu să deseneze

Nicolae Robu

Se caută soluții eficiente pentru îndepărtarea graffiti-urilor de pe zidurile orașului de pe Bega! Din spusele primarului Nicolae Robu, deși au experimentat mai multe variante până în prezent, reprezentanții Primăriei nu au găsit încă varianta câștigătoare. În acest sens, municipalitatea timișoreană caută o firmă specializată pentru a curăţa oraşul de graffiti în următorii doi ani. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 100.000 de euro, iar procedurile sunt în plin proces.

Edilul Timișoarei susține că prinderea celor care fac graffiti pe zidurile orașului este încă pe lista de priorități a Primăriei, deși nu au fost prinse foarte multe persoane în ultima perioadă: “Suntem preocupați, în continuare, să-i prindem pe cei ce mâzgălesc zidurile orașului. Au fost prinși, de când sunt eu primar în jur de 10”.

Totuși, Nicolae Robu spune că este foarte greu să-i depisteze pe cei ce au transformat zidurile orașului în blocuri de desen, pentru că ei utilizează un anumit mecanism “Ei vin în ore târzii în noapte foarte bine organizați, câțiva stau de pază să nu fie nimeni în zonă, deschide unu sacoșa, scoate din ea spray-urile, șabloanele și ce mai trebuie și în câteva zeci de secunde au mâzgălit un zid, după care dispar”, spune edilul strategia grafferilor.

A fost găsită totuși o metodă care ar putea reduce semnificativ numărul de ziduri mâzgălite. Vorbim despre camerele video, pe care Primăria intenționează să le monteze în tot orașul pentru creșterea securității

Deși, spune primarul, a pus la dispoziția celor pasionați de graffiti mai multe ziduri din Timișoara aceștia sunt neinteresați: “Nu răspund pozitiv la oferta noastră de a le crea posibilitatea să-și satisfacă hobby-ul. Pentru că, se pare, că hobby-ul lor este să facă rău, nu să deseneze sau să facă artă”, spune primarul despre grafferi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*