Ultimele stiri

Robu, despre grupurile de interese: „E o influență malefică pe care eu vreau să o curm și am declarat război”. Cum leagă edilul problema de filmele cu mafioți

Nicolae Robu

A declarat război grupurilor de interese care încercă să obstrucționeze investițiile din Timișoara și-și susține răspicat decizia. Primarul Nicolae Robu avertizează, încă o dată, că nu se teme de presiunile făcute asupra sa și lasă de înțeles că, în locul Liceului de Artă, despre care spune că nu este monument istoric, va răsări o construcție modernă, cel mai probabil un hotel.

„Noi vorbim despre un teren privat care este în paragină împreună cu o construcție care nu a fost niciodată monument. Și această proprietate formată din teren și construcție urmează să fie valorificată de către proprietari. Noi nu avem voie să fim obstrucționiști, trebuie dimpotrivă să încurajăm investițiile în orașul nostru și am declarat că vom aproba ca această proprietate să fie pusă în valoare printr-o construcție care să se încadreze armonios în arhitectura centrală a orașului”, a explicat edilul-șef al Timișoarei.

Robu susține că cei pe care i-a atacat, fără să îi numească, vineri, atunci când a pus pentru prima dată pe tapet problema disputei imobiliare, au pus în funcțiune o serie de mecanisme “mafiote”, exercitate de agenți de influență prin care să-l intimideze și să-l facă să renunțe la ideea de a sprijini investiția patronului societății Caritatea în clădirea de peste drum de Primărie, lăsată în paragină.

„Ei bine, în loc să îşi vadă de treabă unii dintre cei pe care îi aveam în vedere vineri au considerat că e mai bine să îşi reactiveze agenţii de influenţă şi să mă intimideze pe mine. O spun încă o dată, pe mine nu mă intimidează nimeni, niciun trust media, niciun agent de influenţă cu mască de jurnalist, nicio instituţie a statului prin anumiţi angajaţi corupţi”, a mai spus Robu.

Întrebat cum se fac presiunile, Robu a comparat situația cu un film cu mafioți și a precizat că în acest caz viața bate filmul.

„Nu aţi văzut filme cu mafia? Uitaţi-vă acolo şi aduceţi-vă aminte de o vorbă: Viaţa bate filmul! Influenţă prin instituţii ale statului care sunt deturnate de la misiunea lor, prin instituţii ale administraţie publice şi prin instituţii mass-media”, a mai precizat edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*