Ultimele stiri

Robu, despre vizita în America: „Am încercat să prezentăm într-o lumină bună, dar reală, ce înseamnă România”

Nicolae Robu

Recent întors din Satale Unite ale Americii, primarul Nicolae Robu a venit cu o poziție oficială despre ceea ce a făcut peste ocean. Astfel, delegația cu care edilul a plecat a încercat să promoveze România și tot ce înseamnă ea pentru partenerii mondiali. În plus s-a discutat, din nou, și despre ridicaea vizelor pentru Statele Unite. Chiar dacă cele mai fierbinți teme au ținut de chestiuni naționale, edilul nu a ratat ocazia să promoveze și orașul de pe Bega în fața americanilor.

„A fost o vizită foarte bună, a fost o vizită în care am putut avea ocazia și am valorificat-o să promoez Timișoara, să promovez România. Împreună cu colegii mei liberali, senatorul Ben-Oni Ardelean, Iulian Dumitrescu, și deputata Florica Cherecheș, am încercat să prezentăm într-o lumină bună, dar reală, ce înseamnă România astăzi și ce înseamnă România pentru zona în care se află. Nu trebuie să uită că în Ucraina se întâmplă ceea c știm, nu trebuie să uităm că în Ungaria există derapări de la democrație, Bulgaria își are problemele sale, Grecia este într-o situație economică apropate fără ieire, și Turcia are probleme. Tările din fostul URSS, care încă nu sunt membrie ale UE, au și ele probleme, iar în aceste condiții România este o țară cu o economie stabilă și una pe care partenerii noștri, SUN, NATO și UE, se pot baza”, a explicat Robu.

Problema ridicării vizelor petru SUA a fost unul dintre cele mai importante subiecte dicutate de delegața României peste ocean, dar edilul-șef al Timișoarei nu a pierdut ocazia să laude urea de pe Bega.

„Am ținut pledoarii pentru ridicarea vizelor pentru că noi considerăm că România nu mai poate fi tratată cum a fost tratată până acum câțiva ani. Eu am prezentat Timișoara și ca orașul din România cel mai bun pentru investiții, am prezentat Timișoara ca pe un oraș dinamic, un oraș care, în plus, este frumos și merită să fie vizitat”, a mai ad[ugat primarul.

Întrebat dacă reprezentanții autorităților americane cu care a vorbit știau despre România, Robu s-a fâstâcit puțin apoi a răspuns: “Aveau informații că România este o ară stabilă, fără probleme grave”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*