Ultimele stiri

Robu este optimist: Iohannis poate recupera diferența de 10 % din primul tur al alegerilor prezidențiale. Pe voturile cui mizează

Diferența de 10% dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis din primul tur al alegerilor prezidențiale nu-l sperie pe liderul PNL Timiș, Nicolae Robu. După spusele acestuia, voturile ar putea fi recuperate atât prin implicarea mai puternică a ACL-ului în campania electorală, cât și prin susținerea celor care nu s-au prezentat la vot în primul tur și al susținătorilor candidaților care nu au reușit să treacă în turul doi.

„Vreau să ni se alăture nouă la turul al doilea de scrutin pentru a stopa împreună procesul de PSD-izare.  Suntem conștienți că lupta este foarte strânsă, diferența de 10 % este una care, însă, poate fi recuperată. Pe de-o parte prin noi cei care facem campanie, dar pe de-altă parte printr-o trezire civică a unei pături mai largi de cetățeni care până acum au considerat că nu merită să se implice în politică”, explică liberalul.

Despre susținătorii candidaților care nu au ajuns în turul doi, Robu spune că vor fi mulți a căror opțiune va fi Klaus Iohannis. Astfel că, după părerea edilului, oamenii de dreapta care le-au susținut pe Monica Macovei și Elena Udrea vor vota cu candidatul liberal al ACL. În plus, Robu consideră că nici toți cei care l-au susținut pe Tăriceanu nu vor vota cu Ponta, deși cei doi au încheiat un pact.

„Eu sunt convins că doar o parte dintre votanții candidaților respectivi vor urma îndemnurile lor. Avem și semnale în acest sens. De exemplu, de la oameni care l-au votat pe Vadim Tudor, și care sunt foarte nemulțumiți că el a ales să se alăture lui Victor Ponta.  La fel, avem și de la susținători ai lui Dan Diaconescu. Evident că votanții Monicăi Macovei vor vota cu Klaus Iohannis. Nu cred că și-a imaginat cineva că votanții Monicăi Macovei vor vota cu Victor Ponta. La fel și cu votanții Elenei Udrea. Sunt oameni de dreapta, ori vor vota cu Klaus Iohannis, ori se vor abține de la vot. Și votanții lui Tăriceanu se vor împărți în trei.”, a explicat Robu.

Robu a dat un pronostic și pentru rezultatele din Timiș. În acest sens, acesta susține că vor fi mult mai bune pentru ACL decât în primul tur.

„Eu și colegii mei suntem încrezători că vom obține un rezultat mult mai bun ca cel de la turul 1 și contăm în acest sens pe cei care ne-au fost alături la turul 1, cât și pe cetățenii care nu au votat la turul 1, dar își vor exercita acum votul. Și contez pe votul celorlalți participanți care în turul 1 au votat pentru dreapta”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*