Ultimele stiri

Robu îi amenință pe arheologi cu instanța! Care este motivul

sapaturi

Probleme cu lucrările din centrul istoric al Timișoarei. Robu acuză arheologii care desfășoară ceretări în zona Piața Unirii că din cauza lor există riscul să se piardă bani europeni. Motivul? Arheologii se mișcă prea greu.

Arheologii au cerut un nou termen pentru săpăturile din Piața Unirii, iar primarul Nicolae Robu este foc și pară. Îi amenință chiar și cu instanța, dacă din cauza lor se va pierde din finanțarea europeană pe motiv că termenele nu au fost respectate.

„În Centrul Istoric avem probleme pentru că arheologii exagerează și lungesc cercetările extrem de mult. În 1980 s-au mai făcut în Piața Unirii săpături și nu a mai apărut nimic nou. Nu putem să mai stăm și să pierdem finanțarea. Arheologii trebuie să conștientizeze acest lucru. Noi, Primăria am manageriat foarte bine lucrările, dar nu mai putem fi ținuți pe loc. Există un angajament clar prin contractul de finanțare de la UE și dacă cumva vom ajunge să fim penalizați și acele penlități trebuie recuperate, nu voi ezita să merg în instanță să cer asta. Arheologii ne expun. Dacă nu încheie cercetarea nu vor pune în ipostaza de a întrâzia termenele”, spune primarul Nicolae Robu

Lentoarea cu care se mișcă arheologii este cea care îl deranjează pe edil, care spune că deși Primăria a manageriat excepțional proiectul, acesta este pus în postura de a fi expus.

„Un proiect care a mers excepțioanl și are toate șnsele de a merge excepțional mai departe este expus să nu-și respecte termenele din cauza lentorii cercetărilor arheologice”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*