Ultimele stiri

Robu îi răspunde lui Vaida: „De când sunt eu primar nicio clădire nu a ajuns în mâna vreunui clan”. UPDATE: Poziția lui Vaida

Nicolae Robu

După ce i s-a solicitat public să ia măsuri de urgență în ceea ce privește mafia imobiliară din Timișoara, primarul Nicolae Robu a făcut marți primele declaraţii cu privire la protestul iniţiat de timişoreni pe Facebook, împotriva mafiei ţigăneşti.

Deși spune că oricine are dreptul să protesteze pentru ce vrea într-o societate democratică, edilul crede că problema nu se rezolvă în stradă, ci la tribunal. Mai mult decât atât, Robu îi previne pe cei ce au inițiat protestul că ar putea avea probleme cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, așa cum i s-a întâmplat și lui în vara anului 2014.

„Este dreptul oricui într-o societate liberă să protesteze împotriva a ceea ce vrea. E dreptul iniţiatorului să folosească aceste sintagme, desigur asumându-şi poziţia faţă de poziţia pe care o poate avea asupra acestui lucru. Eu am avut de-a face în trecut cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Ceea ce vreau eu să spun este că nu este corect din partea multora care sunt deranjaţi de situaţia din Timişoara să fie neglijenţi în exprimare şi să lase să se înţeleagă că acele acaparări de clădiri au avut loc în ultimii ani. Este profund nedrept şi incorect. În România, în multe locuri pe unde am fost, am putut constata că modul în care s-a făcut situaţia din Timişoara îi determina pe cetăţenii care de fapt habar nu au ce se întâmplă în Timişoara să deducă că aceste situaţii au avut loc acum. De când sunt eu primar nicio clădire nu a ajuns în mâna vreunui individ din categoria respectivă sau a vreunui clan, dimpotrivă prin demersurile pe care le-am făcut în instanţă am reuşit să câştigăm şi să aducem în patrimoniul municipalităţii trei clădiri. Problemele se rezolvă numai în instanţă, dar dreptul de a protesta îl are oricine”, a spus Robu.

Robu a abordat și tema caselor cu turnulețe, la care, spune el, au fost demarate mai multe controale. Totuși, acestea nu s-au și soldat cu rezultate, căci doar instanța poate hotărî în astfel de cazuri, dar momentan Primăria nu a primit câștig de cauză.

UPDATE:

După ce primarul Nicolae Robu a luat cuvântul, replica inițiatorului potestului, Corneliu N. Vaida nu a încetat să apară. Acesta precizează că edilul a ocolit răspunsurile ce îi erau cerute și a răspuns cu totul pe lângă subiect.

„Raspunsul dansului a fost total in alta “directie”, ca si cum eu l-as fi intrebat cat este ceasul, dansul raspunzandu-mi ca are nr. 42 la pantofi … Ba chiar a sugerat ca acest demers ar avea o nuanta rasista! Tin sa precizez ca luarea mea de pozitie si obiectul protestului este Clanul Carpaci si NU etnia din care face parte. Daca “clanul” s-ar fi numit Soprano sau Icsulescu – si ar fi avut aceleasi “performante” in incalcarea legii – atitudinea mea ar fi fost aceiasi.
Multi cunoscuti m-au intrebat “Iar protestezi? Nu te-ai saturat? Nu vezi ca nu se rezolva nimic? Ce-ti veni sa faci iarasi agitatie in oras?”
Nu mi-a venit nimic …. decat lehamitea de a fi socotit “minoritar” de catre alte minoritati – oricum s-ar numi ele: tigani, rromi, politicieni si politisti locali sau … nu! Fiindca ei sint minoritatea si noi suntem majoritatea, iar majoritatea ar trebui macar ascultata si respectata!”, a explicat Vaida.

Mai mult decât atât, Vaida spune că demersul sau are o motivație clară și a exemplificat cu o situația ce s-a întâmplat chiar sub ochii săi și ai vecinilor.

„M-am nascut si locuiesc in cartierul Iosefin, intr-o casa cu 3 nivele din “zona protejata”, actualmente alaturi 12 proprietari de apartamente, imobil similar si apropiat cu cel in care tiganii clanului Carpaci isi terorizeaza vecinii – cum a aratat articolul recent din Evenimentul Zilei.
In aceasta vara un vecin situat la parterul imobilului in care locuiesc, si-a montat pe peretele sau exterior, dinspre curte, o bara unde el se gandea sa bata covoare, iar fiul sau sa faca tractiuni. O vecina cu un inalt simt civic – ca doar locuieste la etajul 2 – l-a reclamat urgent pe vecinul de la parter la Politia Locala, fiindca nu a avut aprobare de la Comisia de Urbanism a primariei pt …. bara montata.
Cu o viteza demna de o cauza mai buna , o patrula intransigenta a Politiei Locale s-a deplasat la locul faptei, a amendat faptasul si i-a pus in vedere sa demonteze bara! Problema? Nu! Au aplicat intocmai si la timp legea!

Acum insa intervine si problema, respectiv motivatia mea pentru acest protest:
Cum de in cazul aratat de mine Politia Locala actioneaza prompt si fara menajamente si cum mama necuratului, aceiasi politie locala ignora faradelegile clanurilor de tigani, care-si terorizeaza de ani buni vecinii, incalca cu obstinatie normele de convietuire si normele legale in ce priveste constructia si modificarea cladirilor din zonele protejate ale urbei? Cum de organele de ancheta tergiverseaza de ani buni finalizarea cercetarilor in ce priveste sesizarile cetatenilor afectati de ilegalitatile comise de clanurile de tigani?
Cum de nu se finalizeaza nici o ancheta in Primaria Timisoara, care sa arate cum s-au obtinut terenuri, imobile , aprobari, nemafestari ale dreptului de preemptiune, informatii confidentiale si alte facilitato obtinute atat de usor de EI , dar care sunt aproape imposibil de obtinut de catre NOI? Deci daca – in ochii unora – acest protest nu are o motivatie de ordin civic, atunci macar sa-mi fie satisfacuta curiozitatea legitima de cetatean contribuabil … zic!”, a povestit Vaida.

 

1 Commentariu pe Robu îi răspunde lui Vaida: „De când sunt eu primar nicio clădire nu a ajuns în mâna vreunui clan”. UPDATE: Poziția lui Vaida

  1. Corneliu Vaida // 14 ianuarie 2015 a 13:38 // Răspunde

    Raspunsul d-lui Nicolae Robu nu este la nici una din intrebarile mele! Deci?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*