Ultimele stiri

Robu: În 2015 vom avea vaporetto pe Bega

Bega

Planuri mari pentru navigația pe Bega! Proiectul lansării transportului pe apă revine în interesul Primăriei, care dă asigurări că de anul viitor se va circula pe Bega cu vaporetto.

Astfel, primarul Nicolae Robu anunță că pe Bega va exista din 2015 transport de agrement cu vaporașe. Mai mult decât atât, edilul susține  că se încearcă introducerea transportului în comun. Totuși, mai întâi ar trebui verificat dacă acesta este viabil.

“Pregătim și transportul în comun pe canalul Bega, transport, pur și simplu, regular. Sa vedem dacă el va fi functional, viabil. În orice caz, va exista transportul de agrement. Avem 9 stații de vaporetto. Repet, va fi folosit pentru transport de agrement, dar nu exclude viabilitatea transportului în comun cu astfel de mijloace”, a spus edilul-șef al Timișoarei.

În acest context, se urmărește achiziționarea a șapte vaporașe, iar licitația pentru acestea va porni chiar anul acesta, astfel ca în primăvara lui 2015 să se poată circula pe Bega. Ambarcatiunile vor fi gestionate de RATT.

La momentul de față, Primăria a estimat bugetul investiției, dar plata cel mai probabil se va face în anul 2015.

“Avem estimarea, dar nu mai știu exact cât este. La momentul în care trebuie să facem achiziția vom vedea care este momentul la care trebuie făcute plățile. Cel mai probabil plata se va face în anul 2015. Nu are rost să ținem banii pe 2014 blocați, pentru o plată care se face în 2015”, a completat Nicolae Robu

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*