Ultimele stiri

Robu le mulțumește celor care au făcut campania electorală a ACL să funcționeze. Ce secrete folosite în campanie destăinuie edilul

Campania electorală s-a încheiat, iar candidatul ACL la prezidențiale Klaus Iohannis a câștigat cu un scor remarcabil, deși pleca din postura de nefavorit. La toate acestea a ajutat campania electorală desfășurată de ACL. Vorbim despre exploatarea rețelelor de socializare, sau despre mobilizarea cetățenilor la vot prin intermediul românilor din diaspora.

Astfel, primarul Nicolae Robu a ținut să le mulțumească încă o dată celor care le-au fost alături pe perioada alegerilor prezidențiale și care au ajutat la punerea lui Klaus Iohannis în fotoliul de la Cotroceni. În mare parte, edilul spune că succesul campaniei s-a datorat postărilor din mediul online, de pe site-urile de socializare, acolo unde notorietatea lui Iohannis a crescut în câteva zile la fel cum a crescut și Făt-Frumos în basme.

„Vreau să le mulțumesc timișorenilor pentru prezența mare la vot. Timișorenii au arătat de data acesta că au spirit civic înalt și le pasă de ceea ce se întâmplă în societate. Desigur, le mulțumesc în principal celor care au votat cu noi, cu noua orientare politică de dreapta. Eu sunt convins că de acum înainte în România va fi o forță puternică de dreapta, și o forță politică importantă, dar mai slabă, de stânga. Celelalte forte politice, nu vor mai prea conta de acum încolo. (…) Aș vrea să le mulțumesc tinerilor care s-au implicat mai mult decât oricând în alegeri, care au fost mai mult decât prezenți în mediul online. Ca o ironie a sorții s-a dovedit că PSD-ul care aici, în plan local, mă ironiza pe mine că sunt utilizator de Facebook, și-a încasat-o tocmai, în mare măsură, din cauza Facebook-ului. Eu am postări din această perioadă și cu peste 80.000 de vizualizări”.

Mai mult, o sursă a voturilor pentru Iohannis a fost și mobilizarea românilor din țară prin cei din diaspora. La fel ca în orice competiție, ACL a  pus mare preț pe punctele tari ale alianței și pe punctele slabe ale adversarilor, adică ale Guvernului.

„Vreau să le mulțumesc și românilor din diaspora care nu au uitat de țara lor. Vreau să le mulțumesc pentru că s-au îndârjit să treacă peste umilința la care Guvernul PSD i-a supus, iar fotul lor a avut un cuvânt important de spus”, mai spune Robu.

Despre alte strategii edilul nu vrea să discute căci spune că poate vor mai fi folosite și pe viitor.

Despre preluarea guvernării de către noul PNL, Nicolae Robu a precizat:

„Orice partid își dorește să ajungă la guvernare pentru a-și pune în practică programele. Nu se pune însă problema ca PNL să ajungă la guvernare imediat și îi rog pe simpatizanții noștri să înțeleagă acest lucru. Acum trebuie să se adopte bugetul pe anul 2015. Noi vrem să vedem cum au gândit PSD-iștii să onoreze promisiunile și așteptăm proiectul în Parlament. Evident, noi vom vota doar ce ni se va părea bun”.

Robu mai spune Guvernului Victor Ponta nu trebuie să-și dea demisia acum, ci să ne demonstreze că proiectul de buget, pe care îl promite, există.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*