Ultimele stiri

Robu: Nu am semnat un acord de armistițiu PNL-PSD, sau Nicolae Robu -Titu Bojin.

Nicolae Robu

Nicolae Robu îl contrazice pe liderul PSD Timiș, Titu Bojin, și spune că nu a încheiat nici un armistițiu PNL-PSD. Robu spune totuși că în urma discuției purtate atât el cât și Titu Bojin  au scos în evidență faptul că la momentul de față niciunul dintre partide nu are o majoritate stabilă cu care să își poată asuma decizii majore.

„Nu am semnat niciun acord de armistiţiu între PNL şi PSD, sau între Nicolae Robu şi Titu Bojin. Am avut o discuţie amiabilă, în care am discutat deschis diverse probleme şi în care, la un moment dat, am scos atât eu cât şi Titu Bojin în evidenţă faptul că în momentul de faţă niciunul din partidele noastre nu are la nivelul Consiliului Local Timişoara o majoritate consolidată, stabilă cu care să îşi poată asuma decizii majore. Că totul e la limită şi e posibil ca într-o şedinţă să se poată poziţiona 14 dintre consilierii locali într-un fel, iar la şedinţa următoare, 14 în alt fel. Plecând de aici nu ne putem juca de-a schimbarea viceprimarilor sau să luăm alte decizii care ar fi foarte fragile. Dar a conştientiza această realitate nu înseamnă a semna un armistiţiu. Eu o spun răspicat: îmi doresc ca PNL să aibă împreună cu nişte aliaţi majoritate şi în consiliul local şi în consiliul judeţean, după cum la fel de clar este că acelaşi lucru şi-l doreşte şi PSD. Că nu avem aşa ceva nici noi, liberalii, nici pesediştii, e o realitate pe care nu o putem ignora”, a declarat Robu.

Liderul PNL mai susține că PNL nu se poate împăca cu un scor de 1-0 în favoarea PSD.

„I-am spus textual lui Titu Bojin că PNL nu se poate împăca cu un scor de 1 la 0 în favoarea PSD. Şi că este o situaţie firească să ne dorim revenirea lui Marian Vasile în funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean şi ne aşteptăm ca acest lucru să se întâmple printr-o decizie cât mai grabnică a instanţei de judecată. Şi, îmi pare rău să spun, eu îmi doresc să fie votate proiectele pentru Timişoara şi nu boicotate de consilierii pesedişti aşa cum s-a întâmplat la ultima şedinţă. I-am spus lui Titu Bojin că doar să vorbim frumos de proiectele Timişoarei nu este de ajuns şi faptele arată că grupul de consilieri PSD a părăsit şedinţa de consiliu, boicotând un proiect pe fonduri europene al cărui beneficiar este Spitalul Municipal”, a mai afirmat Robu.

Despre înlocuirea lui Bârsășteanu cu Idolu, Robu susține că rămâne la aceeași prărere, și anume că  nu știe dacă îl va accepta sau nu pe acesta dacă Autoritatea Electorală Permanentă va decide că este nevoie și de acordul lui .

„Dacă răspunsul va fi că decizia e doar a PSD-ului, atunci nu vom boicota. Dacă răspunsul va fi că decizia e una şi a PNL-ului atunci nu vă pot spune de acum care va fi punctul meu de vedere”, a conchis Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*